Zašto geniji uvijek nose istu odjeću? [FOTO]

Donošenje bilo kakve odluke na svakodnevnom nivou može biti izuzetno zamorno.


13.10.2015. 03:00

Ovo vrlo dobro znaju svjetski poznati geniji koji su odlučili da olakšaju život tako što nikad više sebi neće postaviti ono čuveno pitanje – “Šta danas obući?”

Nije zagrižena jabuka zaštitni znak Stevea Jobsa, već je u farmerke upasana crna rolka.

Steve Jobs odjeca

Izumitelj segwaya, Dean Kamen, kaže da dok radi uvijek nosi poslovnu uniformu. Za njega je uniforma teksas košulja i farmerke, a tvrdi da je stalno u svom radnom odijelu jer ne poslu nije jedino kada spava.

Dean Kamen odjeca

Režiser Christopher Nolan je još davno odlučio da mu crni sako, svijetla košulja i prsluk najbolje pristaju…

Christopher Nolan odjeca

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg, poznat je po svojoj sivoj majici koju većina muškaraca koristi kao pidžamu. S obzirom na to da je prošle godine izjavio da je donošenje odluka sveo na minimum, očigledno je da je pitanje oblačenja prvo žrtvovao.

mark-zakerberg-odjeca

Sivo odijelo s prslukom, bijela košulja i raskošna kravata je bila dobitna kombinacija za jednog od najvećih genija koji je ikada živio – Alberta Einsteina.

Albert Einstein odjeca

Pjevač Henry Rollins je jednom prilikom izjavio: “Što više vremena provodim pitajući se šta ću da obučem, to mi manje vremena ostaje da zgrabim život za m…!”. Dakle, crna majica i crne pantalone su njegov svakodnevni izbor.

Henry Rollins odjeca

(Fokus.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.