Zaposlite se na portalu Klix.ba: Potrebni novinari i urednici deska

Najposjećeniji informativni portal u BiH Klix.ba objavio je konkurs za popunu radnih mjesta novinara i urednika deska.


Klix.ba saznaj više

Samo oni kandidati koji uđu u uži krug će biti pozvani na razgovor. Prednost imaju kandidati sa iskustvom u pisanim medijima. Posao podrazumijeva rad u smjenama, a zaposleni, koji prođu probni period, dobijaju ugovor na neodređeno.

Novinari

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Posao novinara podrazumijeva pisanje autorskih vijesti i tema iz politike, društva, biznisa, kulture ili crne hronike te prevođenje vijesti sa svjetskih medija na engleskom jeziku. Traži se poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju novinara, molimo pošaljite biografiju, pismo namjere i tri autorska teksta po izboru na posao@klix.ba sa naznakom “za poziciju novinara”.

Urednici deska

Posao urednika deska podrazumijeva, pored pisanja autorskih vijesti i tema iz svih oblasti, uređivanje sadržaja portala, koordiniranje rada novinara, dopisnika i fotoreportera te planiranje dnevnih događaja. Urednik deska mora znati obrađivati agencijske vijesti, saopćenja za javnost i priređivati iste za objavu kao i tekstove drugih novinara. Traži se poznavanje rada na računaru, engleski jezik, pismenost, opće obrazovanje i informisanost te sposobnost prepoznavanja važnih vijesti. Želite li aplicirati za poziciju urednika deska, molimo pošaljite biografiju, pismo namjere i tri autorska teksta po izboru na posao@klix.ba sa naznakom “za poziciju urednika deska”.

Konkurs je objavljen 18.05.2016. i ostaje otvoren do daljnjeg. 

(Klix.ba)