Zagreb: Studenti nezadovoljni poskupljenjem, ne plaćaju sobe u domu

Zbog poskupljenja smještaja u obnovljenim zagrebačkim studentskim domovima neki studenti već protestuju - i to tako da do daljnjega ne plaćaju sobe u kojima su smješteni. Nadaju se korekciji cijena, a o tome je predsjednik Studentskog zbora razgovarao s Upravom Studentskog centra.


Foto: HRT
Foto: HRT

– Studenti su nezadovoljni poskupljenjem smještaja, od 100 do 200 kuna na mjesec, pa su odlučili protestovati, ali malo ko je znao kada i kako. Mislili smo da bi tihi protest bio najbolji način. Ispadamo kulturni ljudi i bacanje kaljuže na SC ne bi imao ovakav efekt kao neplaćanje stanarine, rekao je za HRT student PMF-a Karlo Radmanić.

– Ne plaćaju studenti koji žele sudjelovati u protestu, a to je nekih 3.500 od 7.500 studenata. Sanacijski ravnatelj SC-a spušta loptu i kaže kako su studentima pokazali svu finansijsku dokumentaciju i kako se nada skorom zajedničkom dogovoru. Inače, u domskom redu postoji jedna situacija koja kaže da se s dugom od prethodne godine ne možete useliti sljedeće godine. Ali mislim da se to neće dogoditi, rekao je Pejo Pavlović, sanacijski upravitelj SC-a.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Susret predstavnika studenata i Uprave SC-a izbacio je na površinu dosta nagomilanih pitanja: od cijene smještaja do nedovoljne transparentnosti finansiranja obnove domova. Šteta što se sve mora zakomplicirati. A ispitni su rokovi pred vratima.

(Pogled.ba)