Za Tijanu iz BiH čuo svijet: Osvojila drugo mjesto na svjetskom takmičenju studenata arhitekture u Čikagu

Tijana je osvojila drugo mjesto na svjetskom takmičenju studenata arhitekture u Čikagu.


2 14
Foto: Avaz.ba

Srebreničanka Tijana Pejić, studentica arhitekture, osvojila je drugo mjesto na svjetskom takmičenju studenata arhitekture održanom u Čikagu u SAD. Takmičenje „People’s Choice Award“ jedno je od vodećih platformi za arhitekturu i dizajn, na kojem učestvuju studenti iz cijelog svijeta, prenosi Avaz.ba.

Svaka boja povezana je s određenim značenjem

Njen rad „Colour Bar“ zasnovan je na studiji kolorita SMPTE palete, koji se prepoznaju kao osnov savremenih vizuelnih umjetnosti i medija. Svaka boja povezana je s određenim značenjem, a, u skladu s tim i njihovim efektima, određeno je i zoniranje različitih grana umjetnosti.

Tijana je na ovom projektu radila u saradnji s profesorom Arhitektonskog fakulteta u Beogradu Ivanom Boškovićem i asistentom Milošem Kostićem.

Tijana je bila među deset najboljih studenata

– Za mene je ovo takmičenje bilo od izuzetnog značaja, jer je bilo prvo iz oblasti arhitekture na kojem učestvujem. Ovo je za mene ogromna čast i podstrek da se nastavim baviti pozivom koji sam odabrala prilikom upisa fakulteta, kaže Pejić.

Tijana je bila među deset najboljih studenata Arhitektonskog fakulteta u Beogradu, s prosjekom ocjena 9,3. Izuzetne rezultate postiže i na master studiju, koji je upisala na tom fakultetu prošle godine.