Bosanska ljepotica i studentica stomatologije: Kanita je članica žirija izbora za Miss Nizozemske

Sarajka Kanita Karišik članica je žirija izbora za Miss Nizozemske u svih dvanaest provincija ove zemlje.


ipiccy image 3
Foto: Instagram

Sarajka Kanita Karišik članica je žirija izbora za Miss Nizozemske u svih dvanaest provincija ove zemlje.

Pozitivna energija

Naša ljepotica je prije nekoliko godina bila pobjednica ovog takmičenja, a za “Avaz“ je govorila o tome kako se osjeća u novoj ulozi, odnosno s druge strane piste.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Popuštanjem COVID mjera počela su i takmičenja za izbor Miss Nizozemske u 12 provincija. Prava pobjednica se vrlo lako može prepoznati, jer ona, jednostavno, najviše blista i zrači pozitivnom energijom, to je, prema mom mišljenju, taj čuveni „X-faktor, rekla je Karišik, buduća stomatologinja.

Lijepa Sarajka se rado sjeća i svog izbora prije nekoliko godina, kada je i pobijedila.

Snimka zaslona 2022 03 12 164816
Foto: Instagram

– Sjećanja su još svježa, sada sam svjesna da je to nešto što se doživi jednom u životu. U trenutku kada sam bila proglašena za Miss Nizozemske, zasvirala je pjesma “Euphoria” od Lorin (Loreen) i baš tako bih opisala svoje emocije u vezi s tim cijelim periodom, zaista euforično. Ušla sam u svijet mode, što mi je i dan-danas veliki hobi. Uz sve to, rodila su se prijateljstva s misicama, a to je nešto najljepše što sam dobila od svega toga, otkriva manekenka.

Žalostan fenomen

Karišik ističe kako često dobiva puno pitanja u vezi s materinjim jezikom, odnosno kako to da nije zaboravila bosanski jezik.

– Odgovorila bih da su tu ključnu ulogu odigrali moji roditelji, koji nisu dozvolili da miješam nizozemski i bosanski jezik. Tako da sam kod kuće uvijek komunicirala na našem jeziku. Bosanski jezik je moja baza. Ljudi koji žive u inozemstvu i stjecajem okolnosti zaborave svoj jezik, gube na taj način i svoje porijeklo. Oni su u državama gdje žive stranci, ali i kad se vrate u svoju zemlju, opet su stranci jer su zaboravili svoj jezik. To je žalostan fenomen, koji se sve češće pojavljuje, zaključuje Kanita.

Posjeta Sarajevu u maju

Uskoro dolazi u Sarajevo i to u njoj budi divne emocije.

– Radujem se svakom trenutku koji provedem u našoj lijepoj Bosni, ponosnoj. Planiram za prvomajske praznike doći u moje lijepo Sarajevo, kaže naša ljepotica.