Youth Speak Forum i ove godine u Sarajevu

Mladi iz cijele Bosne i Hercegovine pozvani su da učestvuju u Youth Speak Forumu, događaju koji će se 7. aprila održati u sarajevskom hotelu Hills.


youth speak

Youth Speak Forum je prostor za mlade da izraze svoje mišljenje o izazovima i problemima sa kojima se suočavaju svakodnevno, te da u okviru dijela programa kreiraju idejna rješenja za iste u vidu projekata. Na kraju će biti izabran najbolji projekat te implementiran od strane AIESEC-a i partnera organizacije zajedno sa autorima.

Tema Youth Speak Foruma i ove godine su Ciljevi održivog razvoja u sklopu Agende 2030 koju su donijele Ujedinjene Nacije. Od samog donošenja 2015. godine, njihovo ispunjenje postalo je jedan od ciljeva rada AIESEC-a, međunarodne omladinske organizacije koja se bavi razvijanjem liderskog potencijala kod mladih. Već drugu godinu AIESEC u Bosni i Hercegovini organizuje Youth Speak Forum sa ciljem da mladi širom naše države saznaju za ove ciljeve, te da se aktivno uključe u njihovo ostvarivanje. Tokom Foruma mladi će imati priliku da prisustvuju radionicama društveno-odgovornih kompanija, partnera AIESEC-a u Bosni i Hercegovini, te da slušaju inspirativne priče uspješnih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

Stoga, ako želite unaprijediti svoje vještine timskog rada, upoznati mlade ljude iz BiH i steći nove prijatelje, čuti interesantne životne priče govornika, te na koristan način provesti jedan petak, prijavite se putem linka bit.ly/SARAJEVO2017 i pridružite se mladima koji će biti zaslužni za promjene u Bosni i Hercegovini.

Više pročitajte ovdje.

(STUDOMAT.ba)