Vratili tri pehara: Studenti Arhitektonskog fakulteta UNSA prisustvovali “Arhitekturijadi” u Ohridu

Sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na "Arhitekturijadi 2022" su učestvovali studenti sa različitih godina I i II ciklusa.


arhitekt
Foto: UNSA

U periodu od 21. do 25. maja 2022. godine održano je međunarodno studentsko takmičenje „Arhitekturijada 2022“ u Ohridu (Sjeverna Makedonija).

”Arhitekturijada” je studentski internacionalni projekat čiji je primarni zadatak okupljanje studenata arhitektonskih i građevinskih fakulteta iz regiona koji bi učestvovali u različitim takmičenjima, te na taj način pokazali i razmijenili svoje do sada stečeno znanje iz stručnih oblasti, kao i svoj takmičarski duh u sportskim aktivnostima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sa Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na “Arhitekturijadi 2022” su učestvovali studenti sa različitih godina I i II ciklusa, piše UNSA.

Kroz petodnevni boravak na Ohridu studenti su imali priliku da razmijene iskustva u znanju, radionici fokusiranoj na urbanizam, kao i u sportskim takmičenjima.

Osim toga imali su priliku da se druže i borave na istom mjestu sa studentima arhitekture iz Niša, Novog Sada, Beograda, Ohrida, Novog Pazara, Zagreba, Splita i Osijeka. Ovo je 16. po redu Arhitekturijada koja je održana, a studenti Arhitektonskog fakutleta UNSA ističu da su izuzetno ponosni što su bili učesnici iste i što ih je Fakultet podržao.

Obzirom da duži vremenski period nismo bili učesnici Arhitekturijade ponosni smo na ostvarene rezultate koje smo ostvarili ove godine. Sa Ohrida smo donijeli tri osvojena pehara iz tri različita sporta. Osvojili smo treće mjesto u muškom futsalu, šahu i košarci. U odnosu na osam ostalih fakulteta učesnika ovo je jako dobar uspjeh za sve nas. Također jako dobre rezultate smo pokazali i u ženskoj odbojci, košarci, kao i muškoj odbojci i plivanju, navode studenti Arhitektonskog fakultea UNSA, te dodaju da sa velikom radošću iščekuju narednu Arhitekturijadu.