Vlada Njemačke nudi stipendirane prakse

 Vlada Njemačke nudi stipendirane prakse

Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu – Ost-Ausschuss der Deutschen Wirtschaft nudi program stipendija za 2021. godinu.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su energetika, automobilska industrija, turizam, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, poljoprivreda i druge.

U okviru Programa stipendija njemačke privrede za 2021. godinu, studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku na praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoje buduće radno angažovanje i u BiH.

Kandidati trebaju imati dodira sa privredom/finansijama, inženjerstvom/tehnikom ili informatikom, ne mogu biti stariji od 29 godina, te trebaju imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.

Program stipendija njemačke privrede sprovodi se uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera programa, a apliciranje za ovaj program je moguće do 16.11.2020. godine. Više informacija dostupno je na linku. 

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?