Vlada Francuske dodjeljuje stipendije za master i doktorski studij za akademsku 2017/18. godinu

Vlada Francuske otvorila je konkurs za stipendije stranim studentima za drugu godinu master i doktorskog studija u Francuskoj za akademsku 2017/18. godinu.


Za stipendije se mogu prijaviti svi studenti iz BiH koji su završili prvu godinu ili cjelokupni master studij, zavisno od stipendijskog programa. Potrebno je i poznavanje engleskog jezika. Rang lista će se praviti na osnovu dosadašnjeg uspjeha kandidata.

Advertisements

Stipendije podrazumijevaju zdravstvenu zaštitu stranih studenata u Francuskoj, kao i njihove svakodnevne troškove. Mogu iznositi do 11000 eura godišnje.

Advertisements

Detaljnije informacije mogu se tražiti i u Uredu Campus France u Sarajevu. Ured je programe stipendiranja Francuske vlade predstavio i na Sajmu francuskih stipendija, koji je održan prošlog mjeseca u Sarajevu.

Obrazac za prijave za stipendije za master i doktorski studij, kao i dodatne informacije, možete preuzeti na web stranici Ambasade.

Prijave je potrebno poslati mailom na internet adresu boursesfrance.sarajevo-amba@diplomatie.gouv.fr ili poštom na adresu Odjela za kulturu i saradnju Ambasade Francuske u BiH, Mehmed-bega Kapetanovića Ljubušaka 16, 71000 Sarajevo.

Rok za prijave produžen je do 18. januara!

(Stipendije.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!