U saradnji sa svjetski poznatim svemirskim arhitektom postale su koautorice knjige: “Arhitektura izvan planete Zemlje: Naseljavanje Marsa”.

Hana Zečević i Mirha Vlahovljak sarađivale su sa Vittoriom Nettijem, svjetski poznatim svemirskim arhitektom i postale koautorice knjige: “Arhitektura izvan planete Zemlje: Naseljavanje Marsa”.

Vittorio Netti, svjetski poznati svemirski arhitekta i sistemski inženjer koji je dizajnirao brojne svemirske misije, robotske sisteme, svemirska staništa i još mnogo toga je bio pozvan od strane Profesora Giuseppea Fallacaromta da održi predavanje pod nazivom “Svemirska arhitektura”.

S obzirom na veliki interes i uspjeh predavanja, te s obzirom na mnoge zajedničke teme sa njegovim istraživanjima, profesor je odlučio da otvori novu sezonu studija dizajna i istraživanja na temu prostorne arhitekture. Profesor je pokrenuo projekat interdisciplinarnog grupnog diplomskog rada koji će biti pod sunadzorom brojnih stručnjaka, a gdje će svoj udio imati i studenti. Ovdje su bivše studentice Univerziteta u Sarajevu, Hana i Mirha, ostavile svoj trag.

Hana i Mirha su studirale arhitekturu na Univerzitetu u Sarajevu i magistrirale arhitekturu na Politehničkom univerzitetu u Bariju. Hana trenutno radi na doktoratu na istom fakultetu, dok Mirha radi kao arhitekta.

Ovu knjigu je napisao tim: Federica Buono Alessandro Angione, Isabella Paradiso, Ivana Fuscello, Mirha Vlahovljak i Hana Zečević, zajedno sa profesorom, arhitektom Giuseppeom Fallacarom i svemirskim arhitektom Vittoriom Nettijem.

https://www.facebook.com/prof.custovic/posts/pfbid0DV9WpyHFeyCQjgCiTZKk9H65jSiic5BTfFUhPVUdJzwt97JJ7sXpNoWQ3nGwXedDl