Valentinovo uvijek ‘pada’ u vrijeme rokova: Evo s čim će se većina studenata družiti na Dan zaljubljenih

Ove godine Dan zaljubljenih mnogima će proći u mirnijoj i privatnijoj atmosferi. I dok smo prethodnih godina imali priliku otići na večeru, svirku ili romantični vikend – ove godine te nam stvari nisu na raspolaganju. Zbog pandemije koronavirusa putovanja su uglavnom prekrižena kao opcija, kafići i restorani ne rade, a jedno od rijetkih zatvorenih mjesta koja parovi ove nedjelje mogu posjetiti su kina.


Prošle godine, u studentskim domovima organizirane su i tematske večeri povodom Dana zaljubljenih koje su, između ostalog, uključivale i upoznavanja “slobodnih” studenata koju su na taj dan odlučili upoznati nekog novog. Zbog zabrane okupljanja većeg broja studenata u zajedničkim prostorijama u domu, ove godine takva će događanja biti otkazana ili barem prilagođena epidemiološkim mjerama, s kako bismo stekli bolji dojam o tome što studenti planiraju za 14. veljače, pitali smo ih o njihovim namjerama. Kako će dakle ove godine obilježiti Valentinovo?

Advertisements

Spoj s knjigom

Značajan broj odgovora uključivao je riječ učenje. S obzirom na to da je ispitni rok pri kraju, ne iznenađuje nas činjenica da će pojedini nedjelju provesti “štrebajući”. Nekima je ispit odmah sutradan, što zasigurno stvara dodatni stres prilikom pokušaja održavanja romantične atmosfere u nedjelju, piše mojfaks.com.

– Odvest ću knjigu negdje, samo je jedan od knjiških romantičnih komentara koji ide u prilog onoj da s knjigom nikad nisi sam. I ove je godine knjiga najbolja prijateljica svakog studenta, čini se.

Filmovi, cuga, hrana

Opcija gledanja filmova također je odabir mnogih studenata. Pojedini će nedjeljnu večer provesti “solirajući”, ali to im nije nikakav problem.

Lijepo sama sebi načet’ bocu vina i upalit’ romantični film na Netflixu“, napisala je jedna studentica. Jedan od kolega snažnijeg spola također u planu ima romantičnu večer, ali malo drugačijeg tipa. “Romantična šetnja do šanka“, piše on. Uz one koji piju u solo aranžmanima, među kolegama muškog spola ima i onih koji će taj dan provesti u tjelovježbi i vježbanju jer svi znamo – u zdravom tijelu, zdrav duh. “Nogomet, možda bude falilo za termin. Romantična piva uključena, napisao je jedan student. Neki se doduše ne bave sportom nego ga samo prate pa su nam neki kolege rekli da će na taj dan pratiti kladionice.

Dečko će doći k meni, uzet ćemo hranu iz menze, grickalice imamo i onda filmski maraton, laganica, podijelila studentica o svojim planovima s “boljom polovicom”.

Još jedna studentica ispričala nam je da za Valentinovo planira provesti dan s djevojkom kao što bi inače vikend. Drugačije će možda samo biti što je poklon uključen.

Advertisements

Nemam neki poseban plan, inače ga provodim kao i svaki drugi dan. Nazvat ću svoje roditelje, baku i tetu jer se nisam dugo javila. Cura mi ima slobodan dan tako da ćemo biti zajedno. Radit ćemo svakidašnje stvari poput kuhanja ručka, šetnje i navečer ćemo pogledati neki film. Napravila sam joj čestitku od starog papira i kupila grudnjak (sama je rekla da treba novi pa je ovo prilika za poklon), napisala nam je.

Pojedini su odlučili iskoristiti i mogućnost odlaska na bazen te će, kako nam jedna studentica piše, na bazenu provesti dan, a za večer imaju u planu online stand-up.

Romantični vikend

Neki će uspjeti malo promijeniti okolinu te otići na vikendice. Kako nam je napisala jedna studentica, ona i dečko Valentinovo će provesti u vikendicu uz film i večeru. Još jedna studentica ima u planu zanimljiv romantični vikend.

Roštilj i vino u vinogradu s dragim i obitelji, navečer kino u ljubavnom sjedalu, čista romantika, napisala nam je.

Sudeći po komentarima, studenti će romantičnu nedjelju najviše provesti uz knjige, filmove i klopu. Neki sami, a neki sa svojim voljenima. Drugi će ga provesti na društvenim mrežama, špijunirajući kad su im simpatije bile zadnji put online.

Ima i onih anti-Valetninovo tipova…

A kako nam je jedna studentica napisala, ona planira imati Antivalentinovo party s curama s faksa. Jer ovaj se dan može provesti i s najboljim prijateljima, a ne samo s partnerima.