Uskoro početak radova na postavljanju nadstrešnice na ulazu u zgradu Rektorata i Pravnog fakulteta UNSA

Nakon provedene tenderske procedure za izvođenje radova i nadzor nad izvođenjem radova na postavljanju nadstrešnice na ulazu u zgradu Rektorata i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu odabrana je firma "GD Konstrukcije d.o.o." Mostar za izvođenje radova i firma "TRACEST d.o.o." Sarajevo za nadzor.


Foto: UNSA
Foto: UNSA

Kako je saopšteno iz Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu, u četvrtak 15. septembra izvršeno je uvođenje firme “GD Konstrukcije d.o.o.” Mostar u posao od firme “TRACEST d.o.o.” Sarajevo.

Stare drvene skele bit će zamijenjene novom čeličnom nadstrešnicom, a završetak radova se očekuje krajem septembra 2016. godine.

Postavljanje nadstrešnice na ulazu u zgradu Rektorata i Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu finansirano je dijelom iz sredstava prikupljenih od članarina turističke zajednice i boravišnih pristojbi u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo dodijeljenih putem konkursa Federalnog ministarstva kulture i sporta, a dijelom iz vlastitih sredstava Univerziteta u Sarajevu, navodi se na kraju saopštenja iz Službe za odnose s javnošću.

(STUDOMAT.ba)