Ured za podršku studentima UNSA realizira Program obuke za studente u okviru projekta “Visoko obrazovanje-obrazovanje za sve”

S obzirom da su još uvijek na snazi mjere uzrokovane korona virusom, donesena je odluka da se obuka za studente, finansirana od strane UNICEF-a, koja je trebala biti realizirana krajem marta, ponudi studentima online putem.


Pozivaju se studenti na drugu radionicu, o temi Komunikacija (asertivnost-konstruktivna komunikacija, nenasilna komunikacija, primanje i upućivanje informacija, javni nastup i aktivno slušanje) koja će se održati u subotu 30.05.2020. godine s početkom u 12:00 sati. Pristupni podaci za radionicu će biti poslani svim prijavljenim studentima u subotu ujutru prije početka realizacije radionice.

Advertisements

U petak, 22.05.2020. godine s početkom u 12:00 sati realizirana je prva od dvije poludnevne radionice. Realizirana radionica je bila o temi Jačanje samopouzdanja, a prisutnim studentima su ponuđena saznanja o tehnikama rješavanja problema i donošenja odluka, a realizirane su i vježbe kako bi studenti stekli vještine samosvijesti i samosuosjećanja i postavljanja zdravih granica u odnosim. Realizatorica radionice je bila Melisa Koradžija iz partnerske organizacije Krila Nade.

Zainteresovani studenti, za prisustvo na radionici mogu se prijaviti putem e-mail adrese: [email protected].

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!