Upoznajte HUB članicu Sumeju: “Evo zašto sam odlučila da se vakcinišem”

Sumeja je odgovorila na pitanje: Zašto vakcinacija?


Foto: Facebook
Foto: Facebook

Homework Hubu je multifunkcionalni prostor za rad, učenje i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume. Sumeja Hadžalić je članica i volonterka Homework Hub-a.

 – Volontirati sam počela prije godinu dana, kada sam postala stipendistica Bosana fondacije, i tek tada sam se zaista uvjerila u beneficije volontiranja. Do sada sam imala priliku biti u par humanitarnih udruženja, od kojih je jedno i Ruku na srce, čiji je Hub vjerni prijatelj. Dobrovoljni rad prilikom kojeg osjetite da radite nešto korisno dovodi do oslobađanja hormona sreće. To djeluje na vaše ćelije, organe i čitav organizam. Otprilike kao onaj osjećaj poslije dobre tjelovježbe, samo još malo topliji oko srca, kaže Sumeja i dodaje:

 – Dakle, volontirajući na kraju više poklanjate sebi nego drugima. Novi ljudi, nova iskustva, obavljanje poslova koje inače nikada u životu ne biste pomislili da bi mogli raditi. Na taj način možete naučiti i neku novu, zaista korisnu vještinu. Poređenja radi, jednom sam radila u prodavnici odjeće, prije par dana sam bila čak i konobarica a više puta je moj volonterski rad obuhvatao gostovanja na televiziji. Naš dobrovoljni doprinos može dobro doći brojnim organizacijama na najrazličitije načine. Volontiranje u Hub-u do sada je izuzetno pozitivno iskustvo. Ekipa zaposlenika je fantastična, uvijek nasmijana i vedra. Trudim se da im pomognem i doprinesem u radu iako, priznat ćete, iz ovakve njihove epitete to i nije baš lako. 

Zašto vakcinacija?

Sumeja je otkrila njene razloge za vakcinaciju.

 – Jer sam naučila da je najbolji lijek prevencija. Jer su vakcine kroz historiju lijek koji je spasio najviše ljudskih života i pojedine bolesti gotovo iskorijenio. Zato što je prošle godine objavljena, prosječno, 2,1 lažna vijest o vakcinama dnevno. Zato što ne vjerujem tim vjestima već vjerujem nauci. I, svakako, zato što želim slobodno putovati i družiti se, ići na koncerte, predstave i filmove te bilo koje druge zajedničke aktivnosti, kazala je Sumeja.

HomeworkHUB se pridružuje pozivu i poziva sve koji su vakcinisani (jednom ili dvije doze) uz dokaz da se do kraja ove sedmice učlane u HUB i ostvare popust od 35% na sve HUB mjesečne članarine (od studentske do freelancerske).