Upoznajte Homework Hub članicu Fatimu, studenticu medicine i buduću doktoricu

Fatima je uputila vrlo važnu poruku svim brucošima.


Fatima Velagić / Foto: Facebook
Fatima Velagić / Foto: Facebook

Upoznajte buduću doktoricu koja će jednog dana raditi u HUBMed Clinics.

Riječ je o studentici medicine Fatimi Velagić.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Fatima je objasnila zašto je medicina njen izbor, šta je za nju Homework Hub, a također je ostavila poruku.

Zašto baš medicina?

 – Uvijek sam voljela prirodne nauke i išle su mi od ruke, te sam znala da bih nešto u okviru prirodnih oblasti voljela izučavati i baviti se tim. Pored toga, smatram se empatičnom osobom kojoj pruža zadovoljstvo pomaganje drugima. Spoj te dvije ljubavi za mene je medicina. Upravo zbog širokog spektra oblasti unutar medicine, već znam da ću se jako teško odlučiti za konačnu odluku specijalizacije. Trenutno se mogu vidjeti i u oblastima psihijatrije, kardiologije, kao i dermatologije. Međutim, vjerovatno će se moje sfere interesovanja još mnogo puta promijeniti do vremena za tu odluku.

Mišljenje o Homework Hubu

 – Homework HUB mi je definitivno otkriće godine što se tiče mjesta van kuće na kojima volim učiti. Slobodno mogu reći da mi je trenutno najdraže mjesto za nauku, a i raja je super. Međutim, ne govorim to samo zbog viđanja prijatelja, već je izuzetna motivacija biti okružen ljudima koji žele uspjeti i koji vrijedno rade.

Poruka svima brucošima

 – Mislim da je vrlo važno birati fakultet i samim tim buduće zanimanje iz ljubavi prema određenoj nauci. To je jedini način da čovjek nikada ne posustane, ostane istrajan u svojoj želji i naposljetku – radi svoj budući posao predano, sa iskrenom željom.

Fatimi želimo puno sreće i uspjeha u daljem školovanju i još više položenih ispita koje sprema u Hubu.