Damian Bhaskar je odlučio da ispit pripremi u Hubu, a evo zašto.

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

Brojni uspješni studenti iz Sarajeva, ali i regiona uče upravo u Homework Hubu. Jedan od njih je i Damian Bhaskar koji trenutno u Hubuu priprema septembarske rokove, a inače je student Sveučilišta u Zagrebu.

 – Pozdrav, ja sam Damian Bhaskar, student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, trenutno završavam 1. godinu studija na odsjeku Poslovne ekonomije. Možda vam prezime ne zvuči kao naše, što i nije. Majka mi je rođena u Zenici, dok je otac Indijac, rođen u Nju Delhiju. To me vodi do razloga zašto sam ovdje. Naime, u Sarajevu imamo indijski restoran “Taj Mahal”, koji je moj otac osnovao, te iz godine u godinu dolazim ovdje, te u Zenicu gdje imam rodbine. Ove godine duže boravim ovdje pošto malo pomažem oko restorana, pa nisam u mogućnosti otići u Zagreb pripremiti se za zadnji ispit godine, pa sam morao naći zamjenu za knjižnicu u kojoj učim gore. Zamjenu sam tražio par dana, no nitko nije izgledao pristupačno te ugodno i opušteno kao Hub! Došao sam u Hub te je sama organizacija, mogućnosti i društvo nadmašilo sva moja očekivanja. Dalo mi je odličnu radnu atmosferu i opuštenost. Ekipa je odlična! Nadam se da ću proći ispit nakon svih kava ispred Huba…

Zašto ekonomija?

 – Što se tiče samog odabira Fakulteta, nisam se puno predomišljao. Od prvog srednje sam ušao u #Event industriju preko prijatelja, radio sam za noćne klubove i organizacije kao promotor i voditelj, i dan-danas se time bavim. Tu je krenuo moj put prema Ekonomiji. Volim konstantni rad sa ljudima te svakodnevni pritisak donošenja odluka. Ekonomija mi omogućuje pristup te rad u različitim područijima sa različitim tipovima osoba, samim time me dovodi u različite te neke nove prilike gdje stječem iskustvo i lijepa poznanstva. Zasada sam stekao zanimanje prema smjeru ‘finansije’ koji me uvodi u bankarski svijet koji me jako zanima te bi se time volio baviti nakon Fakulteta. Tu je smjer ‘Analiza i poslovno planiranje’ koji je najtraženiji na Fakultetu te nudi velike mogućnosti zaposlenja. No svejedno su mi Finansije na prvom mjestu.

Samo riječi hvale za Hub

 – Želim se zahvaliti Hubu na lijepom gostoprimstvu i mogućnosti koje ostale knjižnice u Sarajevu nisu mogle pružiti. Uskoro idem za Zagreb, a slijedeće ljeto se (ne)nadam da će mi ostat koji ispit da imam razlog za doći u Hub, pa makar na kafu.