Upoznajte Adnu, studenticu Elektrotehnike i članicu Homework Huba: Željela upisati Medicinu, ali…

Upoznajte Adnu Šestić, studenticu elektrotehnike i članicu Homework Huba koja je maestralno pjevala na Supertalentu!


7
Foto: Homework Hub

Adna Šestić je studenticu elektrotehnike i članica Homework Huba, gdje vrijedno uči i priprema se za ispite.

Advertisements

Željela upisati Medicinu, ali…

Iskreno, skoro čitav život do upisa na fakultet sam mislila da želim upisati medicinu, ali sam otprilike tri mjeseca pred prijemne ispite shvatila da ću teško moći položiti prijemni i da sam puno ranije trebala početi učiti. Elektrotehnika mi je u tom momentu bila poprilično odbojna, nisu mi se previše sviđale ni struje ni programiranje, a uopšte nisam imala predstavu šta podrazumijeva automatika. U suštini, odabrala sam da odem na automatiku jer smo imali nekoliko automatičara u porodici i jer sam bila baš dobra s matematikom, tako da se nisam previše brinula o prijemnom, kaže Adna.

Izbor fakulteta pokazao se kao najbolji mogući

– Tri godine kasnije, moj totalno slučajni izbor pokazao se kao najbolji mogući. Trenutno mi je skoro cijela oblast automatike interesantna: primarno vjerovatno robotika i AI, ali istovremeno, upravljanje mi je super, automobilski sistemi su mi super… Još uvijek je teško reći, jer nisam imala puno praktičnog iskustva sa bilo kojom od tih oblasti, ali se nekako najviše zamišljam kao istraživač u oblasti robotike i vještačke inteligencije, kaže Adna.

213907429 1356864428048945 8439005313034711574 n

Ljubav prema muzici

– Muzika je trenutno na drugom mjestu. Iako i dalje stalno pjevam (često i po nekoliko sati dnevno) i usavršavam se kako god mogu, to mi trenutno predstavlja samo odmor. Put kojim želim da idem je dosta udaljen od muzike, ali mislim da neće tako ostati čitav život. Možda ću nekad poslije imati više da ponudim i u emotivnom smislu, a nadam se i da ću uspjeti iskristalisati neki svoj zvuk, neku svoju mješavinu onoga što najviše volim u muzici, priča Adna.

– Bilo je kul momenata s tom muzikom, od profesora koji na upisu ocjene pitaju da li sad mogu da zapjevam šta, do donošenja odijela na ofingeru na tutorijale zato što sat vremena poslije imaš snimanje, do ispita na koje ne izađeš (ili izađeš, ali ih padneš) jer noć prije toga imaš nastup… nema toliko smiješnih priča s faksa koliko je taj neki dvostruki život bio prezanimljiv, ali i naporan. Sreća pa je popustio, ne znam kako bih završila, za kraj dodaje Adna.

Advertisements

Šta je Homework Hub?

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za učenje, rad i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade. Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

U sklopu Homework Huba nalazi se i STUDOMAT kutak.

Osim motivirajućih izreka koje studentima pomažu da ostanu fokusirani tokom učenja, STUDOMAT Smart Table studentima omogućava da jednostavnim skeniranjem QR codea posjete STUDOMAT i pročitaju korisne informacije i naoštre moždane vijuge rješavajući testove i mozgalice.

U sklopu STUDOMAT kutka nalazi se i STUDOMAT TV putem kojeg emitujemo korisne informacije sa našeg portala. Dok uče i spremaju ispite studenti mogu pratiti aktuelne konkurse za stipendije, prakse is tudentske poslove.

Homework možete posjetiti na adresi Kolodvorska 12 u Sarajevu, pratiti ih na Facebooku i Instagramu.