Upis nove generacije studenata: Prijemni ispiti planirani za 27. jun

Univerzitet u Banjaluci objavit će 8. juna 2021. godine konkurs za upis nove generacije studenata, a polaganje prijemnih ispita planirano je 27. juna.


large unibl 07
Foto: UNIBL

Tekst konkursa za upis studenata u prvu godinu studija na svim ciklusima studija u akademskoj 2022/23. godini biće objavljen u dnevnim novinama i na internetskoj stranici Univerziteta u Banjaluci.

Kako je navedeno u Akademskom kalendaru Univerziteta u Banjaluci, prijem dokumenata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija trajaće od 20. do 26. juna, a upis kandidata koji polože prijemni ispit i steknu pravo upisa planiran je od 4. do 7. jula ove godine.

Drugi upisni rok biće organizovan na fakultetima i studijskim programima koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata. Prema Akademskom kalendaru, planirano je da drugi upisni rok počne objavom konkursa za upis studenata, i to 17. avgusta 2022. godine.

Prijem dokumenata planiran je od 29. avgusta do 2. septembra, dok su prijemni ispiti zakazani 5. septembra 2022. godine. Kandidati koji uspješno polože prijemni ispit u drugom roku i steknu pravo upisa mogu se upisati na studije u periodu od 12. do 16. septembra.

Univerzitet u Banjaluci vodeća je visokoškolska ustanova u RS-u na kojoj danas studira oko 15.000 studenata iz svih krajeva BiH te inostranstva. Nastava se izvodi na 16 fakulteta i na jednoj akademiji, na oko 150 studijskih programa na sva tri ciklusa studija.

📌📍Упис нове генерације студената: Пријемни испити 27. јуна

📌Универзитет у Бањој Луци објавиће 8. јуна 2021. године…

Objavljuje Универзитет у Бањој ЛуциPonedjeljak, 21. veljače 2022.