BiH: Studenti prava će obavljati praksu u ministarstvu?

Studenti će zasigurno moći mnogo naučiti i praktično se upoznati sa svim segmentima rada ove institucije.


pravni fakultet
Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović sastao se danas sa dekanom Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goranom Markovićem i prodekanesom za nastavu Sanjom Golijanin.

Na sastanku je razgovarano o uspostavljanju i razvijanju saradnje s Ministarstvom, prije svega organiziranju studentske prakse u ovoj instituciji, čemu bi prethodilo potpisivanje memoranduma o suradnji. Kako je istaknuo ministar Mitrović, obavljanje organizirane studentske prakse u resornim institucijama je veoma važan element studija.

U Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine studenti će zasigurno moći mnogo naučiti i praktično se upoznati sa svim segmentima rada ove institucije, od prijema i protokoliranja pošte, postupanja po aktima, suradnje s drugim ministarstvima do rada sa strankama.

Ministar je rekao da Ministarstvo sa zadovoljstvom prihvata saradnju i garantuje da će ona biti nastavljena i ubuduće ukoliko potrebu za tim iskaže rukovodstvo ovog, ali i drugih fakulteta, prenosi Bljesak.info.

Dekan Marković je kazao da je ova praksa važna za studente te je zahvalio ministru Mitroviću na spremnosti da im se pomogne u stjecanju novih znanja.