Studentica medicine sa 27 desetki u indeksu: “Za mene je velika sreća i zadovoljstvo kada izađem na ispit i dobijem desetku”

Ovakav uspjeh rezultat je svakodnevnog truda i odricanja, nebrojanih dana provedenih u čitaonici, mnogo pročitane literature.


dejana
Foto: Facebook

Dejana Radivojević (22) završila je Osnovnu školu „Sveti Sava“ u Kotor Varošu, a nakon Srednje medicinske škole upisuje Medicinski fakultet u Banjaluci, smjer Fizioterapija, prenosi portal Vecernjenovosti.ba.

Ovakav uspjeh rezultat je svakodnevnog truda i odricanja, nebrojanih dana provedenih u čitaonici, mnogo pročitane literature. Kada se, kao u Dejaninom slučaju, spoje ljubav prema nauci, stalna želja za intelektualnim napredovanjem i veliki trud, onda vrhunski rezultati ne mogu izostati.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Kada radite i kada ste posvećeni zaista nemate osjećaj da se tako nešto dešava, ali znam da je za mene velika sreća i zadovoljstvo kada izađem na ispit i dobijem desetku.

 – Naravno da je to poseban osjećaj, naravno da sam presrećna, ali u suštini, to je samo potvrda svih mojih dosadašnjih zalaganja i nešto što me motiviše da radim i usmjeravam se dalje da radim na istom planu, i na osnovu toga da se dalje usmjeravam i usavršavam, rekla je Dejana.

Dejana je stipendista Ministarstva za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS.

Veliku podršku ima od oca Milorada i majke Ljiljane, te od starije sestre Bobane koja je uspješan student Tehnološkog fakulteta i mlađeg brata Mitra.