UNTZ: U ponedjeljak počinje “Ljetna škola iz metabarkodiranja okolišne DNK”

Otvaranje ljetne škole planirano je za ponedjeljak 5.9.2022. godine u prostoru Amfiteatra 2 Tehnološkog fakulteta sa početkom u 09.30.


a790c320 e29a 4820 aa58 52d60de2dbe101 poster summer school edna istaknuta 696x340 1
Foto: UNTZ

Na Univerzitetu u Tuzli, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Univerziteta Duisburg-Essen, Njemačka, od 5.9. do 8.9.2022. godine održat će se “Ljetna škola iz metabarkodiranja okolišne DNK”, u okviru realizacije Erasmus+ Ecobias projekta: Razvoj master studija iz ekološkog monitoringa i bioprocjene slatkovodnih ekosistema u visokoškolskim institucijama Zapadnog Balkana.

Otvaranje ljetne škole planirano je za ponedjeljak u prostoru Amfiteatra 2 Tehnološkog fakulteta sa početkom u 9.30.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ljetna škola će okupiti studente i profesore iz Bosne i Hercegovine, Njemačke i regije (Univerzitet u Tuzli, Univerzitet u Novom Sadu, Univerzitet Duisburg-Essen, Sveučilište u Zagrebu, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Univerzitet u Banjoj Luci, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Nišu, Internacionalni univerzitet Travnik, Univerzitet Donja Gorica), kao i stručnjake iz biološkog sektora.

Ljetna škola je planirana kao četverodnevni program, koja ima za cilj učesnike/ce obučiti u planiranju istraživanja metabarkodiranja okolišne DNK, metodologiji uzorkovanja, metodologiji analize u laboratorijama Odsjeka za biologiju i metodama analize i obrade podataka.

Univerzitetsku obavijest o održavanju Ljetne škole mozete pronaći na linku.