UNTZ organizuje LJUT: Pored sportskih disciplina prisustvujte i koncertu Amela Ćurića

Aktivnosti LJUT-a će se održati u periodu 02. i 03. jula 2022.godine.


Foto: UNTZ

Dana 03.06. je u prostorijama Rektorata Univerziteta u Tuzli održana press konferencija povodom najave održavanja 27. Ljetnog Univerziteta u Tuzli (LJUT). Nakon pauze uzrokovane pandemijom, ovaj put u okviru LJUT-a vraća se i V tradicionalna studentska sportska manifestacija “Balkanijada 2022”.

Advertisements

Ovogodišnji, 27. po redu LJUT, će se održati u periodu od 02. do 08. jula 2022. godine u više etapa, odnosno različitih radionica u skladu sa planiranim aktivnostima fakulteta.

Svi zainteresirani studenti imati će priliku da aktivno ili pasivno uživaju u ovom jedinstvenom događaju, koji svim studentima ljubiteljima sporta nudi poseban doživljaj.

Na press sastanku su pored predstavnika Univerziteta u Tuzli i Studentskog parlamenta UNTZ, prisustvovali i članovi Izvršnog i koordinacionog odbora, kao i zainteresirani studenti/koordinatori za različite aktivnosti, s posebnim osvrtom na sportske discipline.

Uskoro će biti definisani pravci, tj. smjernice u vezi promocije, organizacije i same realizacije ove zahtjevne manifestacije, gdje će se u narednom periodu odrediti i nosioci pojedinih sportskih aktivnosti, kao i cjelokupni program održavanja tradicionalne 5. BALKANIJADE u Tuzli.

Advertisements

Pored studenata Univerziteta u Tuzli, očekujemo učešće ekipa sa Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Zenici, Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Univerziteta u Beogradu, Univerziteta u Zagrebu, Univerziteta u Istanbulu i dr.

Ovogodišnje sportske discipline u kojima studenti mogu uzeti učešće su:

 • FUTSAL ( Kampus UNTZ)
 • ODBOJKA NA PIJESKU (3 na 3) – Ž
  (Lokacija: Panonska jezera Tuzla)
 • ODBOJKA NA PIJESKU (3 na 3)-M
  (Lokacija: Panonska jezera Tuzla)
 • BASKET (3 na 3)
  (Lokacija: Kampus UNTZ)
 • ŠAH ( M i Ž)
  (Lokacija: Studentski centar UNTZ)
 • STOLNI TENIS (M i Ž)
  (Lokacija: FTOS)

Navedene aktivnosti će se održati u periodu 02. i 03. jula 2022.godine.

Svi aktivni učesnici stiču pravo besplatnog smještaja i dva obroka dnevno od strane organizatora, besplatan jednodnevni ulaz na Panonska jezera u Tuzli, te besplatan ulaz za koncert Amela Ćurića, koji je planiran na otvaranju manifestacije LJUT-a 02.jula 2022. godine (detaljnije informacije uskoro).

Za svaki prijavljen univerzitet ili fakultet, maksimalno učešće može uzeti 25 studenata, za koje će predstavnik fakulteta biti u obavezi popuniti prijavni obrazac koji će im biti dostavljen početkom naredne sedmice.