UNSA: Studenti Fakulteta zdravstvenih studija konačno dobili svoj prostor

Potpisivanjem Sporazuma riješena je 47-godišnja borba za prostor.


Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu koji obrazuje nosioce zdravstvene profesije nakon 47 godina osiguran je smještaj u objektu Paviljon VIII i Paviljon IX, u okviru “Studentskog centra” Sarajevo, piše Oslobodjenje.

Advertisements

Tim povodom je potpisan i Sporazum između Univerziteta u Sarajevu, Fakulteta zdravstvenih studija UNSA i JU „Studentski centar“ Sarajevo o ustupanju na dugoročno korištenje objekata Paviljon VIII i Paviljon IX, u okviru te ustanove.

Sporazum su potpisali rektor UNSA Rifat Škrijelj i dekanesa Fakulteta zdravstvenih studija Arzija Pašalić, a Sporazum će naknadno potpisati i direktor Studentskog centra Muhamed Omerović koji zbog koronavirusa nije mogao prisustvovati.

Rektor Škrijelj je kazao da se potpisivanjem Sporazuma rješava strateški važno pitanje, smještaj Fakulteta zdravstvenih studija koji obrazuje nosioce zdravstvene profesije.

Advertisements

– To znači da će naš Fakultet zdravstvenih studija, a uradili su puno da bi postigli uspjeh, imati svoj prostor. Kadrovski su ojačani mladim ljudima, modernizacijom studentskih programa te njihovim usklađivanjem sa sličnim na teritorije EU postali su prepoznatljivi u EU, kazao je Škrijelj.

Potpisivanjem Sporazuma riješena je dugogodišnja borba za prostor, a cilj te borbe, kako je kazala dekanesa Fakulteta zdravstvenih studija Arzija Pašalić, je da se osiguraju uslovi dostojni studenta.

– Ovo je za nas historijski čin, jer su nas do sada prostorni kapaciteti limitirali u našem razvoju. Naši studenti su do sada imali nastavu na osam fakulteta, istakla je Pašalić i zahvalila svim dekanima koji su otvorili vrata studentima Fakulteta zdravstvnih studija.