UNSA: Sestre Samardžić osvojile zlatne medalje na džudo šampionatu

Na džudo šampionatu koji je održan u okviru šestih Evropskih univerzitetskih igara Anđela i Aleksandra Samardžić osvojile su prva mjesta.


dzudo
Foto: UNSA

Studentice Univerziteta u Sarajevu, predstavnice Bosne i Hercegovine, sestre Anđela i Aleksandra Samardžić, osvojile su zlatne medalje na Evropskim univerzitetskim igrama održanim u Lodzu (Poljska). Na džudo šampionatu koji je održan u okviru šestih Evropskih univerzitetskih igara Anđela i Aleksandra Samardžić osvojile su prva mjesta.

Aleksandra Samardžić je studentica master studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, a Anđela Samardžić studira na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Anđela Samardžić je u pohodu na zlatnu medalju u kategoriji do 57 kilograma savladala predstavnice Mađarske i Velike Britanije, a u polufinalu i finalu radila je borbe s predstavnicama Ukrajine, prenosi UNSA.

Zadovoljna sam nastupom s obzirom na to da je ovo takmičenje došlo ubrzo nakon Mediteranskih igara i Balkanskog prvenstva pa se već osjetio malo umor. Konkurencija je bila izuzetno jaka, u mojoj kategoriji bilo je 27 djevojaka, a ja sam odradila četiri meča. Sve pobjede ostvarila sam maksimalnim rezultatom što me čini posebno sretnom. Sada slijedi mala pauza pa pripreme za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore koje će se održati u Sarajevu, navela je Anđela Samardžić, koja je prije ovog uspjeha osvojila zlato na seniorskom Evropa kupu, te bronzu na Mediteranskim igrama u Oranu.

Aleksandra Samardžić je u kategoriji do 70 kilograma završila ispred predstavnice Ukrajine koja je aktuelna evropska juniorska prvakinja.

Kada sam vidjela žrijeb nadala sam se da mogu proći do finala, iako je bilo veoma naporno raditi pet borbi u danu. Prve četiri borbe pobijedila sam iponom, a finale je bilo izuzetno izazovno s obzirom na to da je u pitanju aktuelna evropska juniorska prvakinja iz Ukrajine. Radovala sam se meču jer je predstavljao dobru priliku da vidim kako stojim sa djevojkama koje su u samom svjetskom vrhu. Mislim da sam pametno i taktički odradila meč, te na kraju osvojila zlato. Veoma sam zadovoljna i sretna, istakla je Aleksandra Samardžić.