Za kraj radne sedmice predlažemo vam “idealan ljetni” ručak koji je oduševio brojne korisnike društvenih mreža.
Brzo i jeftino, osnovni je moto ovog recepta za jelo, čiju pripremu možete pogledati na dnu teksta.
Kažu da je recept savršen za one koji spremaju ispite – kako da na brzinu spremite ukusan i zdrav ručak za sebe i/ili kolege, piše Radio Sarajevo.
Sastojci:
- 5-6 krompira
- 2 paradajza
- 1 glavica crvenog luka
- 3 do 4 čehna bijelog luka
- Slatka paprika
Sol, biber (po želji suhi začini, poput vlasca ili suhog peršuna) - 1 jaje
- 250ml pavlake za kuhanje
- 1 kašika brašna
Priprema:
- Oguliti krompir, oprati ga i izrezati ga na plohe.
- Luk, i crveni i bijeli, nasjeckati na manje dijelove i pomiješati s krompirom. Dodati začine, sol, biber i papriku.
- Promiješati i ostaviti da odstoji par minuta.
- Oprati paradajz i izrezati ga na plohe.
- U vatrostalnu zdjelu, premazanu uljem ili puterom, redati krompir i paradajz (pogledajte video).
- Umutiti jaje, dodati pavlaku i preliti krompir i paradajz.
- Ubaciti u prethodno ugrijanu rernu na 200 stepeni i peći od 35 do 40 minuta.
To je to, prijatno!