UNSA: Prezentacija američkih programa obrazovnih bilateralnih razmjena

U okviru redovne informativne kampanje predstavnici Ambasade SAD-a i Ureda za odnose s javnošću prezentirat će ponudu američkih programa obrazovnih bilateralnih razmjena u petak 27. maja 2016. godine u 11:00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.


Tom prilikom će zainteresirani moći dobiti sve potrebne informacije o mogućnostima nastavka studija u SAD-u, te o otvorenom konkursu Fulbrightovih i ostalih akademskih programa koje kontinuirano nudi i u potpunosti finansira Vlada SAD-a, a koje administrira uz pomoć Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu i njenog Odjela za odnose s javnošću, pododjel za obrazovanje i kulturu. Također, bit će predstavljena i američka organizacija „Education USA“ i programi koje nudi.

U okviru prezentacije svoja iskustva će sa prisutnima podijeliti bivši stipendisti Fulbrightovog programa iz BiH kao i američki stipendisti Fulbrightovog programa koji trenutno borave na organizacionim jedinicama Univerziteta u Sarajevu, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

Više informacija: US Embassy supported Academic Exchange Programs Flyer

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X