UNSA: Održano predavanje o anksioznosti, depresiji i burn-outu za zaposlenike Ekonomskog fakulteta

Posebna pažnja je posvećena tome kako lične osobine utiču na odnose s drugim ljudima.


predavanje jasna efsa

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu održano je predavanje o anksioznosti, depresiji i burn-outu. Predavanje je održala prof. dr. Jasna Bajraktarević, jedna od najpoznatijih psihologinja i psihoneuroterapeutkinja u Bosni i Hercegovini.

Kroz interaktivnu sesiju zaposlenici Fakulteta imali su priliku razgovarati o izazovima mentalnog zdravlja u modernom dobu. Posebna pažnja je posvećena tome kako lične osobine utiču na odnose s drugim ljudima, na uspostavljanje balansa u svakodnevnom profesionalnom i privatnom životu, prioritete, te kako smanjiti rizik od sagorijevanja na poslu.

Članovi kolektiva iskazali su veliku zainteresiranost za navedene teme i izlaganje profesorice Bajraktarević postavljanjem pitanja i diskusijom o nekim od najvažnijih tema savremenog života.

Prof. dr. Jasna Bajraktarević je doktor nauka psihologije, redovna profesorica Univerziteta u Sarajevu, terapeut i osnivač Psihološkog savjetovališta PsychoPractice – Prof. dr. Jasna Bajraktarević i Udruženja za psihološki konsalting “Neurofeedback”.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se profesorici Bajraktarević na inspirativnom izlaganju, te nesebičnom dijeljenju stručnih savjeta i vlastitih iskustava, saopšteno je sa Ekonomskog fakulteta UNSA.