Jericho fondacija dodjeljuje stipendije studentima u BiH

Rok za podnošenje prijave je 30. juni 2023. godine.


jericho logo

Jericho Fondacija objavila je Javni poziv za dodjelu stipendija redovnim studentima koji upisuju 1. ili 2. godinu studija na Univerzitetima u Bosni i Hercegovini.

Ko ima pravo za apliciranje?

Pravo apliciranja za stipendije Fondacije imaju državljani Bosne i Hercegovine, redovni studenti koji upisuju 1. ili 2. godinu studija na Univerzitetu Sarajevo, Univerzitetu Zenica, Sveučilištu Mostar, Univerzitetu “Džemal Bijedić”, Univerzitetu Tuzla ili Univerzitetu Banja Luka, uz uslov da su mlađi od 21 godine starosti. Studenti koji upisuju 2. godinu studija, uslov za stipendiju su položeni svi ispiti iz 1. godine u junsko/julskom roku 2023. godine.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prilikom odabira stipendista prednost imaju studenti u rastućim područjima, kao što su: obrazovanje, informacijska tehnologija, inženjering ili slično područje studija.

Sa studentima koji budu izabrani u drugi krug, predstavnici Fondacije će obaviti intervju i tom prilikom studenti trebaju imati dokaz o akademskim dostignućima i dokaz o porodičnim prihodima.

Kako dobiti dodatne informacije?

Iz Fondacije napominju da se aplikacije za stipendije trebaju dostaviti na engleskom jeziku i da se za bilo kakva pitanja svi kandidati mogu obratiti na e-mail: jericho@jerichofoundation.org.

Kako se prijaviti?

Rok za podnošenje prijave je 30. juni 2023. godine, a prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se online na slijedećem linku.