UNSA: Druga naučno-stručna konferencija “ESPMA 2017”

Održavanje druge naučno-stručne konferencije iz oblasti borilačkih vještina i sportova planirano je 19. i 20. maja 2017. godine u organizaciji Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i Olimpijskog komiteta BiH.


espma fasto unsa

Organizacioni odbor, na čelu sa prof. dr. Safetom Kapom, prof. dr. Izetom Rađom, prof. dr. Husnijom Kajmovićem i doc. dr Amelom Mekićem, poduzeo je neophodne aktivnosti s ciljem uspješne realizacije konferencije.

Objavljen je preliminarni poziv za prijavu naučnih radova i naučnih sažetaka koji tretiraju oblast borilačkih sportova i vrijednosti kao univerzalnu poruku konferencije. Svi zainteresirani nastavnici, studenti i naučni djelatnici sažetak mogu poslati prema uputama koje se nalaze na web stranici: www.espma.ba.

Publicirani naučni i stručni radovi konferencije će nositi poruku vrijednosti borilačkih sportova i vještina sa multidisciplinarnog pristupa odgojnih, naučnih i praktičnih aspekata.

Konferencija je od izuzetnog značaja s obzirom da promovira naučne i kulturne vrijednosti sporta i borilačkih vještina, te okuplja sve relevantne stručnjake iz nauke i prakse sa prostora jugoistočne Evrope i svijeta, saopšteno je iz UNSA.

Poruka druge konferencije ESPMA nosi naziv “Vrijednosti u odgoju, nauci i praksi”.

(STUDOMAT.ba)