UNMO: Mogućnost razmjene studenata na Silesijan Tehnološkom Univerzitetu u zimskom semestru 2020/2021.

Silesijan Univerzitet je najstariji tehnički univerzitet u tom dijelu Evrope, a spada među najprestižnije u Poljskoj. Univerzitet broji 15 obrazovnih jedinica - 13 fakulteta, jedan koledž te naučno-didaktički centar - trenutno nude skoro 60 studijskih programa i oko 200 specijalizacija, uključujući cijeli spektar inženjerskih studija. Pored tehničkih programa, kandidati mogu takođe studirati administraciju, poslovnu analitiku, matematiku, sociologiju i menadžment - uključujući upravljanje projektima - kao i strane jezike i pedagogiju.


Gliwice Strzody Czerwona Chemia 04 09 2011 P9049533

Nominovati se mogu samo redovni studenti prvog i drugog ciklusa građevine, mašinstva, hemije, IT. Kvota za Bosnu i Hercegovinu je 2. U ovoj mreži su i Univerzitet u Bihaću, Sveučilište u Mostaru i Univerzitet u Sarajevu.

Svi zainteresovani studenti koji žele da ostvare razmjenu na SUT treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

E-mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, dokaz o znanju engleskog jezika, prijedlog ugovora o učenju, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).

Potvrda o prosjeku se može tražiti i dobiti online putem eUNMO sistema. Prilikom slanja zahtjeva putem eUNMO sistema potrebno je poslati i mail studenskoj službi o tome da je zahtjev podnešen. Plaćanje se takođe može izvršiti online, s tim da se dokaz o uplati šalje mailom studentskoj službi fakulteta.

Nominacije studenta koji su tek upisali jedan od fakulteta Univerziteta, apsolvenata i imatrikulanata neće biti uzimane u obzir.

Lista fakultetskih koordinatora Univerziteta je dostupna ovdje.

Ukoliko zbog pandemije COVID – 19 ne bude moguće ostvariti mobilnosti prihvaćenih nominacija, iste će biti implementirane u ljetnom semestru 2020/21.

Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDF formatu do 09.05.2020.godine.