Univerzitetska biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla dobila donaciju od 80 naslova vrijednih zvučnih knjiga

Vrijedna donacija koja će uveliko koristiti korisnicima Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla.


Foto: TIP.BA
Foto: TIP.BA

Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić“ Tuzla posjetio je direktor Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH Sakib Pleh gdje se susreo sa direktoricom Biblioteke Mirnom Trifković, Tifom Tučić, izvršnom direktoricom UG oštećenog vida Tuzla i Šejlom Antunović, edukator-rehabilitator UG oštećenog vida Tuzla.

Advertisements

Ovom prilikom za potrebe Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke „Derviš Sušić“ Tuzla uručeno je 80 vrijednih naslova – zvučnih knjiga MP3 i Daisy formata. Tokom sastanka dogovoren je nastavak saradnje i zajedničke aktivnosti, piše Tip.ba.

Prema riječima Sakiba Pleha, direktora Biblioteke za slijepa i slabovidna lica u BiH ova biblioteka redovno dopunjava knjižni fond u isturenim odjeljenjima u drugim bibliotekama u Bosni i Hercegovini.

Advertisements

Uvjereni smo da će ove knjige koje smo danas donjeli upotpuniti knjižni fond koji je već duži vremenski period na raspolaganju korisnicima u najvećoj biblioteci Tuzlanskog kantona. Iskreno se nadam da će zadovoljiti ukuse i potrebe korisnika Odjeljenja za slijepa i slabovidna lica Biblioteke u Tuzli, kazao je Pleh.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković, zahvalila se direktoru Sakibu Plehu na saradnji. Već dugi niz godina Odlukom Upravnog odbora Biblioteke članovi UG oštećenog vida Tuzla imaju pravo na besplatnu članarinu u NUB „Derviš Sušić“ Tuzla.