Univerzitet u Sarajevu organizuje 12. Sajam stipendija

Tradicionalni, međunarodni i jedinstveni sajam stipendija u Bosni i Hercegovini.


12. Sajam stipendija

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, u saradnji sa Ministarstvom za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Ambasadom Republike Francuske, Campus France i Francuskim institutom, organizuje 12. Sajam stipendija.

Dvanaesti Sajam stipendija će biti održan u srijedu, 26. oktobra 2022. godine od 10:00 do 15:00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II).

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Cilj Sajma stipendija je da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i da priliku posjetiocima da sve informacije o mogućnostima stipendiranja daljnjeg obrazovanja u BiH ili u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

Na Desetom sajmu stipendija predstavit će se 49 izlagača iz 17 zemalja.

Najviše izlagača (institucija i univerziteta) koji će predstaviti svoje programe finansiranja dolazi iz Republike Francuske. Jedan od ciljeva Sajma je i intenziviranje saradnje i povezivanja akademske zajednice Univerziteta u Sarajevu sa akademskom zajednicom Republike Francuske.

Više o 12. Sajmu stipendija pratite ovdje.