Univerzitet PIM Banjaluka negira sve: Netačne informacija o hapšenju profesora i saradnika

"Niko od zaposlenih nije saslušan, priveden ili uhapšen," ističe se u saopštenju ove visokoškolske ustanove.


pim
Foto: BL portal

Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment Banjaluka saopštio je da su određeni mediji i portali objavili netačne informacije o hapšenju profesora i saradnika ovog univerziteta.

 – Niko od zaposlenih profesora, saradnika, administrativnog osoblja ili uprave nije saslušan, priveden ili uhapšen, ističe se u saopštenju ove visokoškolske ustanove.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH su uz saradnju i saglasnost rektorskog tima i menadžmenta Univerziteta privremeno oduzeli određenu dokumentaciju koja se može dovesti u vezu sa istragom koju vodu Tužilaštvo BiH.

Rektorski tim ovog Univerziteta naveo je da je Univerzitet uvijek bio i uvijek će biti potpuno otvoren za saradnju sa državnim, inspekcijskim, istražnim i drugim organima s ciljem otkrivanja nezakonitih radnji ili krivičnih djela.

Pripadnici Sipe su u okviru akcije “Klaster”, koja je usmjerena na suzbijanje organizovanog kriminala i sistemske korupcije, uhapsili 11 lica povezanih sa nezakonitim izdavanjem i nedozvoljenom trgovinom fakultetskim diplomama na području BiH.