UniCredit za Ecapital: Atraktivne stipendije za pohađanje poslovne škole za ekonomiju u turizmu u Italiji

Fondazione Marche, Privredna komora Ankone, Univerzitet Politecnica delle Marche, Grad Ankona i Ista uz sponzorsku podršku UniCredita organiziraju projekat 'ECapital Culture Adriatic Start-up School' čiji je cilj povećanje vrijednosti kulturne baštine jadranske makro regije, uz stvaranje međunarodnog kampusa za 40 studenata koji će razvijati sveobuhvatnu turističku ponudu.


UniCredit ECapital

Prijave su moguće do 20. jula/srpnja do 12.00 sati, a popunjavaju se elektronski, na web stranici www.ecapital.it, na kojoj je dostupna forma za prijavu.

UniCredit podržava inicijativu obezbjeđujući 10 stipendija za studente koji dolaze iz zemalja u kojima je prisutna Grupa UniCredit: Italija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Odabrani kandidati imat će obezbijeđene stipendije, koje podrazumijevaju:

  • pohađanje poslovne škole za ekonomiju u turizmu koja će se održati na Mole Vanvitelliana u Ankoni, od 21.09.2015. do 11.12.2015
  • smještaj i hranu za 12 sedmica

Troškove prijevoza snose učesnici.

Pravo na prijavu imaju državljani ili rezidenti jedne od osam zemalja jadransko-jonske regije: Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija (bez Marche regije), Crna Gora, Srbija, Slovenija, starosne dobi do 40 godina. Kandidati moraju imati minimalno diplomu visoke stručne spreme, izvrsno znanje engleskog jezika (pisanje i govor), te moraju prezentirati svoju poslovnu ideju za uspostavljanje start-up kompanije, čiji je cilj jačanje kulturne baštine jadransko-jonske makro regije.

Polaznici poslovne škole će imati priliku da koristeći svoje vještine i kreativnost razviju svoju vlastitu poslovnu ideju, te da upoznaju druge mlade ljude iz različitih zemalja i njihove ideje. Oni će pohađati predavanja, učestvovati u radionicama, studijama slučaja i istraživanjama iz oblasti: mapiranja kulturnog naslijeđa u zemljama jadransko-jonske regije, unaprijeđenje tehnika za start up projekte, planiranje i pokretanje start up-a.

Nastavno osoblje će biti svakodnevno na raspolaganju učesnicima s ciljem pružanja podrške u razvoju njihovih poslovnih ideja i potrage za podacima i informacijama. Učesnicima će biti pružena i pomoć u traženju potencijalnih finansijskih partnera za realizaciju njihovih poslovnih projekata.

Tokom finalnog događaja koji će se održati po završetku poslovne škole, učesnici će predstaviti svoje ideje predstavnicima iz poslovnog i finansijskog svijeta.

Više informacija je dostupno na web stranici: startupschool.ecapital.it, ili se može tražiti putem email adrese aim@ecapital.it .

(STUDOMAT.ba)