Udruženje “Spajalica” raspisuje konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2021/22. godinu u mjesečnim iznosima od 100,00 KM.


udruzenje spajalica

Udruženje „Spajalica“ raspisalo je konkurs za dodjelu deset stipendija studentima prvog ciklusa studija Univerziteta u Sarajevu u akademskoj 2021/22. godini.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti druge ili viših godina prvog ciklusa studija Univerziteta u Sarajevu po Bolonjskom procesu, uz uslove da nisu samofinansirajući student, da nisu stipendiste nekog drugog pravnog ili fizičkog lica i da imaju položene ispite sa prosječnom ocjenom 8,00 i više, a studenti koji imaju položene ispite sa prosječnom ocjenom 10.00, stiću pravo na stipendiju bez obzira na ukupan broj osvojenih bodova.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2021/22. godinu, odnosno za period od 01. oktobar 2021. godine do 31. juli 2022. godine u mjesečnim iznosima od 100,00 KM.

Iz Udruženja podsjećaju da su do sada kroz projekat stipendiranja “Učinimo svaki dan jedno dobro djelo”, tj. “Izdvojimo svaki dan 1 KM za stipendiranje studenata” od 2008. godine stipendirali 135 studenata Univerziteta u Sarajevu.

Prijave za dodjelu stipendija podnose se online i svi kandidati prilikom prijave trebaju detaljno popuniti online prijavni obrazac, koji se nalazi na oficijelnoj web stranici Udruženja. Svi podaci koje kandidati unose prilikom apliciranja moraju biti tačni i isključivo vezani za tog kandidata, jer će sve navedeno u obrascu naknadno morati dokazati validnim dokumentima.

Rok za prijavu je 30. novembar 2021. godine, a više informacija možete pronaći u samom Konkursu Udruženja “Spajalica” za dodjelu stipendija redovnim studentima I ciklusa studija u akademskoj 2021/22. godini.