Udruženje “Spajalica” raspisuje konkurs za dodjelu studentskih stipendija

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2021/22. godinu u mjesečnim iznosima od 100,00 KM.


Udruženje „Spajalica“ raspisalo je konkurs za dodjelu deset stipendija studentima prvog ciklusa studija Univerziteta u Sarajevu u akademskoj 2021/22. godini.

Advertisements

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti druge ili viših godina prvog ciklusa studija Univerziteta u Sarajevu po Bolonjskom procesu, uz uslove da nisu samofinansirajući student, da nisu stipendiste nekog drugog pravnog ili fizičkog lica i da imaju položene ispite sa prosječnom ocjenom 8,00 i više, a studenti koji imaju položene ispite sa prosječnom ocjenom 10.00, stiću pravo na stipendiju bez obzira na ukupan broj osvojenih bodova.

Advertisements

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2021/22. godinu, odnosno za period od 01. oktobar 2021. godine do 31. juli 2022. godine u mjesečnim iznosima od 100,00 KM.

Iz Udruženja podsjećaju da su do sada kroz projekat stipendiranja “Učinimo svaki dan jedno dobro djelo”, tj. “Izdvojimo svaki dan 1 KM za stipendiranje studenata” od 2008. godine stipendirali 135 studenata Univerziteta u Sarajevu.

Prijave za dodjelu stipendija podnose se online i svi kandidati prilikom prijave trebaju detaljno popuniti online prijavni obrazac, koji se nalazi na oficijelnoj web stranici Udruženja. Svi podaci koje kandidati unose prilikom apliciranja moraju biti tačni i isključivo vezani za tog kandidata, jer će sve navedeno u obrascu naknadno morati dokazati validnim dokumentima.

Rok za prijavu je 30. novembar 2021. godine, a više informacija možete pronaći u samom Konkursu Udruženja “Spajalica” za dodjelu stipendija redovnim studentima I ciklusa studija u akademskoj 2021/22. godini.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!