Mladi ste, puni želje za angažovanje i prihvatanje prilika koje vam se pružaju. Udruženje mladih “Heroj” Kotor Varoš ima odličnu priliku baš za vas.

U okviru projekta “Nova generacija, novi glasovi” organizujemo set radionica i treninga obuke za pisanje medijskih tekstova, blogova i svih oblika objava putem modernih online medija. Takođe, u saradnji sa predstavnicima medijskih organizacija na našim prostorima obezbijeđeni su i treninzi za buduće web dizajnere i male programere u sklopu kojih će se mladi osnažiti znanjem iz oblasti kreiranja i uređivanja web portala i web stranica.

Poziv traje sedam dana i to u periodu od 07. 06. 2021. godine do 14. 06. 2021. godine do 12 časova.

Na ovaj program se mogu prijaviti mladi iz Kotor Varoša, Čelinca i Kneževa, a sve ostale informacije će biti dostupne po zatvaranju poziva.

Radionice imaju za cilj da aktivnim mladim ljudima zainteresovanim za online medije, kroz teorijske i praktične radionice omogući unapređivanje njihovih znanja i sticanje novih vještina, kako bi se aktivno bavili informisanjem javnosti putem online platformi. Ovi ciljevi će se postići kroz četiri dvodnevne radionice u Kotor Varošu, Kneževu i Čelincu, nakon čega će učesnici dobiti priliku da pišu za novi informativni portal za mlade.

Program je prvenstveno namijenjen početnicima, mladim ljudima od 16 – 30 godina sa područja Kotor Varoša, Kneževa i Čelinca. Svi učesnici će imati priliku da nauče profesionalno i kreativno koristiti tehnike pisanja i kreiranja tekstualnog, vizuelnog i video sadržaja putem interneta,

Učešće na radionicama je besplatno i da sve troškove snosi organizator, a svi učesnici koji uspješno završe obuku dobiće i sertifikat o stečenim znanjima u online novinarstvu.

Vaše prijave i aplikacije možete slati putem:

Prijave treba da sadrže Vaše osnovne informacije i kontakt telefon, te e-mail adresu.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI) koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).