U Tuzli će se okupiti studenti elektrotehnike iz cijele Evrope

Na ovom internacionalnom događaju u Tuzli okupit će se studenti elektrotehnike iz cijele Evrope.


Udruženje studenata elektrotehnike Evrope Lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla) organizuje 13. po redu T4T – Training For Trainers, internacionalni događaj, koji će okupiti studente elektrotehnike iz cijele Evrope.

Advertisements

EESTEC (Electrical Engineering STudents’ European AssoCiation) je neprofitno, apolitičko udruženje studenata koje ima za cilj usavršavanje znanja i vještina studenata kroz rad i učešće u internacionalnim i lokalnim radionicama, seminarima i drugim aktivnostima udruženja, kroz koje studenti stiču ne samo tehničko znanje nego i organizacione sposobnosti.

Udruženje je osnovano 1986. godine i danas se sastoji od 54 lokalna komiteta u 28 zemalja širom Evrope i broji oko 7.500 registrovanih članova. Više od 30 godina EESTEC je jedna od najjačih evropskih studentskih organizacija čiji je cilj unaprijediti tehnička i praktična znanja budućih profesionalaca, kao i njihove meke vještine.

Lokalni komitet Tuzla je 2007. godine postao dio ove priče. Od osnivanja do danas, radili su na organizaciji brojnih lokalnih i internacionalnih projekata, uključujući seminare, radionice, razmjene i takmičenja. Ovog ljeta, upravo će Lokalni komitet Tuzla biti domaćin jednog od najvećih događaja u EESTEC–u.

Advertisements

Training For Trainers (T4T) je internacionalni projekat koji ima za cilj da poveže ljude iz čitave Evrope. Projekat je održan već 12 puta širom kontinenta, a ove godine dolazi u Tuzlu, i to u periodu od 26. jula do 4. augusta.

16 osoba iz različitih lokalnih komiteta EESTEC-a će učestvovati u desetodnevnoj obuci u kojoj će već kvalifikovani EESTEC treneri prenositi svoje stavove, vještine i alate komplementarne iskustvu i entuzijazmu polaznika, što će im omogućiti da budu efikasni i kompetentni članovi Trening tima u budućnosti. EESTEC Trening tim je grupa ljudi koji podržavaju Udruženje prenošenjem znanja i iskustva i fokusiran je na razmišljanje trenera kao i na niz vještina neophodnih za optimizaciju iskustva učenja.

Nakon obuke, svi participanti će biti korak bliže karijeri Soft Skills trenera, i kasnije moći držati seminare koji će zainteresovane studente podsticati na razvoj neformalnih vještina neophodnih za zapošljavanje i uspješnu karijeru, ali i za izazove modernog života, koje tradicionalan način studiranja ne može obezbijediti.

Pored obuke, učesnici i treneri će imati priliku kroz mnogobrojne sporedne aktivnosti koje im pripremamo upoznati naš grad, našu tradiciju i družiti se, saopšteno je.