U Službenom listu KS objavljen Zakon o visokom obrazovanju

U Službenom listu Kantona Sarajevo danas je objavljen Zakon o visokom obrazovanju koji je Skupština KS usvojila na sjednici održanoj 31. jula 2017. godine.


Foto: Klix.ba

Iz SPUS-a navode da je nakon uloženog ogromnog truda i borbe tokom posljednjih godinu i po na izradi zakona, ali i nakon nekoliko intervencija SPUS-a, novi Zakon o visokom obrazovanju KS danas konačno objavljen. Zakon stupa na snagu osam dana od dana objavljivanja i od tog dana se mora poštovati.

– Vjerujemo da ćemo imati podršku i razumijevanje akademske zajednice u provođenju zakonskih odredbi koje su u interesu studenata te da neće biti nikakvih opstrukcija i samovoljnih tumačenja roka primjene ovoga zakona. Apelujemo na matične asocijacije studenata na fakultetima da nadgledaju poštivanje odredbi novog Zakona i o eventualnim kršenjima obavijeste Ministarstvo za obrazovanje nauku i mlade KS, saopćeno je iz SPUS-a.

Kompletan zakon možete pročitati ovdje.

(Klix.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X