Prijavite se na EESTech Challenge Sarajevo 2019

Jedinstvena prilika da studenti razmijene svoja tehnološka iskustva, upoznaju nove ljude te dio zanimljivih projekata direktno vezanih za ''Internet of Things''. Upravo je to ono što EESTech Challenge omogućava svojim učesnicima.


EC

EESTech Challenge je međunarodno studentsko takmičenje, koje se sastoji od akademskog i praktičnog dijela. Tokom akademskog dijela učesnici će imati priliku da kroz predavanja stručnjaka iz prakse pobliže shvate suštinu i značenje same teme takmičenja (Internet of Things – Smart Universities). Nakon predavanja slijedi najzanimljiviji dio, a to je samo takmičenje, u sklopu kojeg će tročlane ekipe učesnika dobiti priliku da osmisle rješenje za postavljeni problem.

Takmičenje se sastoji od dvije runde: lokalne i finalne. Pobjednici lokalne runde imat će priliku da se pridruže pobjednicima ostalih lokalnih rundi na finalnoj rundi koja će se ove godine održati u Minhenu.

Tema takmičenja je Smart Universities. To je oblast u nastajanju, koja se iznimno brzo razvija i koja na kreativan način primjenjuje inovativne koncepte kojima pokušava da olakša studentu učenje. Pod pojmom Smart Universities podrazumijevamo:

  • pametni softver i hardverski sistemi
  • pametne učionice s najmodernijim tehnologijama i tehničkim platformama
  • pametna pedagogija zasnovana na modernim strategijama nastave i učenja
  • pametno učenje i akademska analitika
  • razne grane informatike i računarstva.

Nakon što su se prethodna takmičenja pokazala uspješnim i imala značajan odziv među studentima, Udruženje studenata elektrotehnike, Lokalni komitet Sarajevo odlučilo je da organizuje treći po redu EESTech Challenge Sarajevo 2019 koji će se održati  30. marta 2019. godine.

Pravo učešća ostvaruju studenti svih fakulteta u Bosni i Hercegovini koji će imati priliku steći i unaprijediti svoje sposobnosti te istovremeno vršiti i međusobnu razmjenu iskustava. Prijaviti se možete do 15. marta 2019. putem web stranice.

Više informacija o samom projektu i novostima možete pronaći na zvaničnoj web stranici projekta i Udruženja, kao i na našim društvenim mrežama.

(STUDOMAT.ba)