U Sarajevu otvoren novi studentski dom

U Sarajevu je jučer svečano otvoren novosagrađeni studentski dom, koji je sagradila turska Fondacija za razvoj obrazovanja i kulture Sulejmanija.


Foto: AA/Klix.ba
Foto: AA/Klix.ba

U Sarajevu je jučer svečano otvoren novosagrađeni studentski dom, koji je sagradila turska Fondacija za razvoj obrazovanja i kulture “Sulejmanija”.

Advertisements

Studentski dom kapaciteta 60 osoba, moderno je opremljen i sadrži prostorije za učenje stranih jezika, prostorije sa kompjuterima, te sve što je nephodno za savremeno obrazovanje. Dom je namijenjen prije svega za učenike i studente težeg materijalnog stanja, kao i studente bez jednog ili oba roditelja, koji će u ovom domu boraviti besplatno, prenosi portal Klix.ba.

Ceremoniji svečanog otvaranja na Ilidži prisustvovali su direktor fondacije “Sulejmanija” za BiH Osman Soymaz, predsjednik Tursko-bosanskog kulturnog centra Bilal Can Balci, načelnik općine Ilidža Senaid Memić, načelnica općine Visoko Amra Babić, predstavnici Islamske zajednice u BiH, predstavnici turskih organizacija u BiH, zvanice, učenici, kao i veliki broj građana Sarajeva.

Soymaz je kazao kako ova turska organizacija bilježi mnogobrojne aktivnosti širom svijeta a svakako i u Bosni i Hercegovini.

– Naša organizacija ima studentske domove u više gradova BiH, a u toku su naši novi projekti u Zenici, Tuzli, Bugojno, Olovu, Visokom i Bihaću, rekao je Soymaz, dodavši da je cilj fondacije Sulejmanija omogućiti učenicima i studentima koji su u teškom materijalnom stanju da steknu najkvalitetnije obrazovanje.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Ilidža Senaid Memić, koji je iznio svoje zadovoljstvo zbog dosadašnjih aktivnosti fondacije Sulejmanija u BiH, kao i činjenice da fondacija nastavlja sa projektima.

– Nadam se da će svi krajevi BiH gledati u Ilidžu, da će Ilidža biti centar za okupljanje i da ćemo svi zajdeno pomogati na sve strane više nego što smo to do sada radili, poručio je Memić.

Nakon izlaganja, zvanice su pristupile presjecajnu vrpce čime je studentski dom svečano otvoren.

(Anadolija/Klix.ba)