U Predsjedništvu organizovan prijem za najbolje studente BiH: Oni su ponos države

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je najbolje studente sa šest javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini s prosječnom ocjenom 10.


20200106 173407

Velika mi je čast da danas imam priliku u Predsjedništvu BiH ugostiti i napraviti prijem za najbolje među nama, a ovo su oni. Mladi koji su diljem BiH završili školovanje prosječnom ocjenom 10. Njihov napor je za sve nas divljenje, poručio je Džaferović, prenosi klix.ba.

Advertisements

On je kazao da će ovu praksu nastaviti te je za sve mlade i uspješne imao ohrabrujuću poruku.

Želim da poručim mladim ljudima u BiH da je obrazovanje na prvom mjestu, da je njihov napor u obrazovnom procesu primijećen i želim da pošaljem poruku svim institucijama u BiH da se o obrazovanju povede mnogo više računa nego što se vodi danas, dodao je.

Džaferović je istakao da je mladima mjesto u BiH i da su najbolji među njima počastili državu dolaskom u Predsjedništvo.

Prijemu su prisustvovali Amna Muhamedović s Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Damir Medunjanin s Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Aleksa Mirković s Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Faris Hasanović s Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Melisa Ćehić s Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću, Esmeralda Šuta s Ekonomskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i Nina Lončar s Fakulteta prirodnoslovno-matematičkih i odgojnih nauka Univerziteta u Mostaru.

Advertisements

Studenti su se pri obraćanju medijima i članu Predsjedništva BiH fokusirali na važnost davanja prilike mladim ljudima u našoj zemlji.

Kazali su kako se nadaju da će svi organi vlasti pružati podršku studentima, ali i svim ostalim mladima ljudima, što će doprinijeti tome da ne napuštaju domovinu kada budu znali da ih nakon završetka obrazovanja čeka posao u struci i normalan život.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je gudački kvartet u sastavu Arvida Kullolli-Vračo, violina, Anamarija Marić, violina, Aida Deljkić, viola i Lidija Paulin, violončelo.

(STUDOMAT.ba)