U ovom Studentskom centru će se otvoriti vrtić za studente roditelje

Također, u planu ima i povećanje kvalitete, ali i kvantitete studentske infrastrukture, što se odnosi na preuređenje doma "Ivan Goran Kovačić" te izgradnjom novog paviljona na prostoru kampusa kako bi povećali smještajne kapacitete.


Cute baby boy toddler child with mother play with car toys in game room
Cute baby boy toddler child with mother play with car toys in game room

Goran Manestar novi je direktor Studentskog centra Rijeka. On je bio jedan od kandidata za ovu poziciju koji ne dolazi iz univerzitetskog sistema, već se kao magistar ekonomije do sada bavio poduzetništvom.

U svom je programu istaknuo kako mu je prioritet nastavak i povećanje aktivnosti u saradnji sa studentima, i to na način da će se SC više involvirati u aktivnosti poput brucošijade, tematskih događaja, sportskih aktivnosti i slično, prenosi MojFaks.

Bolja izolacija domova, novi paviljon…

Također, u planu ima i povećanje kvaliteta, ali i kvantiteta studentske infrastrukture, što se odnosi na preuređenje doma “Ivan Goran Kovačić” te izgradnjom novog paviljona na prostoru kampusa kako bi povećali smještajne kapacitete.

Uz to, u planu je i povećanje energetske učinkovitosti, odnosno povećanje toplinske izolacije starijih objekata te optimizacija sustava grijanja i hlađenja.

Kontinuirano treba raditi na izmjeni dotrajalih soba i na taj način povećavati kvalitetu smještaja. Prijaviti se na europske fondove i pratiti mogućnosti koje se otvaraju novim Nacionalnim planom oporavka i otpornosti, kazao je.

Vrtić za djecu studenata

Foto: Envato
Foto: Envato

Manestar je također spomenuo da bi Studentski centar morao imati i odgovornost u odnosu na studente te im pružiti adekvatnu podršku. Kako kaže, treba raditi na ukidanju svih poteškoća koje studentima otežavaju njihovo studiranje, pa je tako najavio i otvaranje vrtića kao oblika prihvaćanja roditeljstva tijekom studiranja kao regularne pojave.

Također je potrebno sistemski pristupiti problemu nedostatka integracije štićenika domova za nezbrinutu djecu u obrazovni sistem i društvo, kaže.

Manestar planira da bi Centar mogao biti i poveznica između studentskih projekata i inicijativa s poduzetnicima, a kaže i kako je nužno poduzeti aktivne mjere povezivanja Centra, Grada, općina i lokalnih poduzetnika s ciljem zajedničkog pristupa rješavanju potreba lokalne zajednice i studenata.

Cilj našega rada bit će održivi razvoj Centra kroz saradnju sa zajednicom i u pitanjima očuvanja okoliša i zaštite prirodnih resursa, izgradnji boljeg društva i potrebnoj većoj brizi za zajednicu kroz kreiranje posebnih usluga, ugovaranjem poslovnih suradnji te organiziranjem edukativnih radionica i projekata čiji su krajnji korisnici studenti, ali i drugi pojedinci i društvo u cjelini, zaključuje Manestar.