U ovom gradu u BiH besplatan prijevoz za studente iz višečlanih porodica

Za ovu namjenu iz budžeta grada već ranije su obezbijeđena sva potrebna novčana sredstva.


Foto: Envato
Foto: Envato

Učenici srednjih škola i studenti iz porodica sa četvoro i više djece od marta će u Banjaluci imati potpuno besplatan javni prijevoz.

 – Najstariji sugrađani sa penzijom do 250 KM dobiće svoje besplatne karte za javni prijevoz u aprilu, dok će svi ostali penzioneri svoje mjesečne karte moći da kupe po 30 odsto nižoj cijeni u okviru subvencija koje je obezbijedio grad, saopštili su iz Gradske uprave Banjaluka.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kako su istakli, srednjoškolaca i studenata iz porodica sa četvoro ili više djece brojčano je manje u odnosu na penzionere te će oni prvi dobiti mjesečne karte, a najstariji sugrađani mjesec dana nakon njih.

 – Gradska administracija odlučila je da se posveti modernizaciji javnog prijevoza ove godine, a samim tim i modernizaciji mjesečnih karata te je zbog toga njihova izrada dosta zahtjevnija u smislu tehničke pripreme, naveli su iz uprave grada, pišu Nezavisne.com.

Za ovu namjenu iz budžeta grada već ranije su obezbijeđena sva potrebna novčana sredstva. Ova mjera omogućena je povećanjem prihoda i uštedama koje je ostvarila gradska administracija.

 – Uz sve to, ovo predstavlja dinamiku smanjenja cijena javnog prevoza za penzionere s područja Banjaluke, sve dok on u krajnjoj mjeri ne bude potpuno besplatan za sve naše najstarije sugrađane, najavili su iz Gradske uprave.