U ovakvim sobama u Domu žive banjalučki studenti

Na samo deset minuta hoda od luksuznog zdanja Administrativnog centra Vlade RS čiju gradnju, tešku oko 200 miliona KM građani još uvijek otplaćuju, nalazi se Studentski centar "Nikola Tesla", gdje “naša budućnost” živi u vlazi i gdje se voda koja kapa sa plafona “hvata” u plastične posude.


1 Fullscreen capture 22 Sep 17 111052

Soba u kojoj žive tri studentice, nalazi se u III paviljonu i sa ovim problemom suočavaju se već šest mjeseci, piše Buka.

Prijavile su kvarove, obraćale se upravniku Doma, ali niko ovaj problem nije doživio kao bitan i nije ga ni pokušao riješiti. Punih šest mjeseci! Studentski predstavnici uglavnom, mladi partijski uhljebi, takođe se ne oglašavaju iako se snimak nalazi i na FB stranici Studenstkog centra.

Fullscreen capture 22 Sep 17 105335

Kako su za Buku rekli studenti, situacija u Domu je inače daleko od zadovoljavajuće. Jedino na hranu nemaju zamjerke,  ali zato strahuju od predstojeće zime. Kažu da je prethodna bila teška i hladna, a radijatori mlaki.

Fullscreen capture 22 Sep 17 104959

– Tople vode nije bilo oko dva mjeseca, a jedan period je dolazila samo u jutarnjim časovima.  Sada zamislite kako je kupati se ledenom vodom i izaći u hladnu prostoriju, kaže jedan od studenata.

S druge strane student Dejan Babić smatra da je najveći problem u samoj studentskoj populaciji koja je nezainteresovana za bilo kakve promjene i samim tim ne želi javno dići svoj glas i ukazati na probleme kojih ima i previše, tako da je uvjeren da će se u budućnosti viđati i slike puno gore od memljivih i vlažnih studentskih soba.

(Buka)