“U akademsku zajednicu ulaze najbolji studenti”: Radna mjesta za 26 asistenata na univerzitetu u BiH

Asistenti će biti zaposleni na Ekonomskom, Pravnom, Filološkom, Filozofskom, Medicinskom, Prirodno-matematičkom, Tehnološkom, Elektrotehničkom i Fakultetu političkih nauka, kao i na Akademiji umjetnosti.


Foto: Bl-portal.com
Foto: Bl-portal.com

Na banjalučkom Univerzitetu će u radni odnos u ponedjeljak, 3. oktobra, biti primljeno 26 asistenata, od kojih 13 u stalni radni odnos, a ostali će biti u dopunskom radnom angažmanu.

Rektor Univerziteta Radoslav Gajanin istakao je da u akademsku zajednicu ulaze najbolji studenti, odnosno dobitnici “Zlatne značke” jer je to garant uspjeha Univerziteta u budućnosti.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

– Na tome Univerzitet insistira sve vrijeme – da u akademsku zajednicu u zvanje asistenta budu odabrani najbolji, ako su prisutni na konkursu, a ako nisu, onda najbolji prijavljeni kandidati, rekao je Gajanin novinarima u Banjaluci.

Dekan Filološkog fakulteta Biljana Babić naglasila je da je ovaj fakultet od ove akademske godine sa dva nova studijska programa i te kako konkurentan i da budući brucoši mogu očekivati izuzetno kvalitetnu nastavu i naučni rad.

Asistent Sonja Stanković zadovoljna je što je imenovana za višeg asistenta na Filološkom fakultetu, ističući da je ispunila svoj životni san za koji se školovala.

– Spremna sam da prenosim znanje budućim studentima. Da učvrstimo krila za let u Kinu, jer naši budući studenti imaju mogućnost razmjene i odlaska u ovu zemlju na dalja usavršavanja, dodala je Stankovićeva.

Asistent na Pravnom fakultetu Igor Mirjanić rekao je da je pred novozaposlenim asistentima dug put i mnogo rada i usavršavanja.

Mirjanić zahvalio je rukovodstvu Univerziteta i nastavnicima koji su ga izabrali i dali mu priliku da bude dio akademske zajednice i mogućnost da opravda očekivanja u daljem radu.

Asistenti će biti zaposleni na Ekonomskom, Pravnom, Filološkom, Filozofskom, Medicinskom, Prirodno-matematičkom, Tehnološkom, Elektrotehničkom i Fakultetu političkih nauka, kao i na Akademiji umjetnosti, prenosi srpskainfo.com.