Tri hit Netflix serije koje morate pogledati: Ove serije su osvojile gledatelje širom svijeta

Nedjelju navečer najbolje je provesti pod toplom dekicom uz jednu od Netflixovih hit serija.


Foto: Envato
Foto: Envato

Nedjelju navečer najbolje je provesti pod toplom dekicom uz jednu od Netflixovih hit serija.

Donosimo vam popis serija koje će vas prikovati za male ekrane.

The Circle

118420156 the circle 1024x576 1
Foto: BBC

Američka inačica britanskog reality showa ‘The Circle’ na intrigantan način progovara o ljudskoj taštini, potrebi za prihvatanjem i lažnom prividu života kojeg omogućavaju društvene mreže. Reality show konceptom je zamišljen kao društvena mreža na kojoj se takmičari bore da osvoje simpatije drugih kandidata i glavnu nagradu od 100.000 dolara.

Reality show ‘The Circle’ bazira se na životu na društvenim mrežama. Takmičenje u “popularnosti” odvija se iz zgrade u kojoj svaki od takmičara dobiva stan na korištenje kojeg ne smije napuštati.

U izolaciji od vanjskog svijeta i jedni od drugih, takmičari međusobno mogu komunicirati isključivo putem društvene mreže ‘The Circle’ i sami biraju kako se na njoj žele prezentirati.

Cilj igre je postati najpopularniji “influencer” i izbjeći “blokiranje” odnosno izbacivanje iz igre od strane najpopularnijih takmičara.

Psihološke igrice koje takmičari igraju kako bi se svidjeli jedni drugima, najbolje prikazuju kako slika koju ljudi prezentiraju na društvenim mrežama često ne prati stvarni život.

Sex Education

sex education story so far t
Foto: Journal

Britanska komična drama jedna je od serija koju bismo voljeli da se prikazivala dok smo bili tinejdžeri. Premijerno se počela prikazivati 2019. godine a nedavno je na Netflix stigla treća sezona.

Serija prati dogodovštine glavnog lika Otisa Milburna i njegovih prijatelja koji ulaskom u pubertet počinju istraživati svoju seksualnost, te Otisove majke koja je po zanimanju seksualni terapeut.

Ono što na prvu oduševljava jest autentičnost serije po pitanju tematike i produkcijske izvedbe. Serija je snimana bez ikakve zadrške i cenzure, pa stoga očekujte zorno dočarane scene seksa i puno golotinje.

Teme koje glavni likovi propituju u seriji, ponekad su upravo ona pitanja koja smo i sami željeli postaviti nekome u njihovim godinama. Pitanja identiteta, seksualnosti pa i samog seksa, predstavljaju istinsku edukativnu vrijednost ove serije.

Internet je svakako omogućio da mladi danas mogu puno lakše samostalno istraživati svijet oko sebe, uključujući i vlastitu seksualnost, no ova serija na humorističan način prikazuje sve lijepe i teške trenutke koji dolaze s emotivnim i seksualnim sazrijevanjem.

Ozark

159683 tv news feature ozark season 4 release date how to watch and how to catch up image1
Foto: Instagram

Dugo očekivana zadnja sezona popularne serije upravo je stigla na Netflix. Prepuna teških i mučnih scena, serija prati život finansijskog savjetnika Martina Byrdea i njegove porodice, koja zahvaljujući njegovim lošim poslovnim odlukama ostane dužna meksičkom narkokartelu.

Kako bi spasio život sebe i svoje porodice, Martin pristaje prati novce za kartel. Novi posao ubrzo proguta cijelu porodicu, a svakom novom epizodom pojavljuje se sve više turbulencija u njihovim odnosima.

Četvrta sezona nastavlja se na neizvjesan kraj treće sezone u kojoj su Martin i Wendy za dlaku izbjegli smrt od strane svojeg šefa, vođe kartela Omara Navarra.