Trebinje 2024: Mjesto susreta najboljih studenata

Elektrijada nije samo takmičenje, već i prilika da se studenti povežu sa svojim kolegama iz drugih zemalja, nauče nešto novo, steknu nova prijateljstva i nezaboravna iskustva.


Trebinje
Trebinje

Elektrijada 2024 predstavlja okupljanje elektrotehničkih fakulteta sa Balkana u Trebinju – gradu sunca! Tokom ove manifestacije, studenti će se takmičiti u različitim sportskim i naučnim aktivnostima, ali će također imati priliku da se druže, upoznaju i razmijene iskustva. 

Međunarodni susreti studenata elektrotehnike, poznatiji kao Elektrijada, predstavljaju najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi. Ovaj petodnevni program se tradicionalno održava od 1960. godine na atraktivnim turističkim destinacijama širom bivše Jugoslavije. Elektrijada je poznata po svojim programima koji popularišu sve sfere aktivnog studentskog života – od naučnog rada, takmičenja u znanju i sportskih nadmetanja, do edukativnih programa, zabave i druženja.

Ova manifestacija broji preko 2000 učesnika sa 30 fakulteta iz čitave Europe, među kojima su redovni učesnici studenti iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Bugarske, Poljske, Švicarske, Njemačke i drugih evropskih zemalja. Elektrijada organizuje takmičenja u znanju i sportu, prezentacije studentskih radova i projekata.

Osim formalnog dijela, Elektrijada pruža nezaboravnu zabavu i pozitivnu energiju, gdje studenti učestvuju u raznim aktivnostima tokom cijelog dana i noći. Elektrijada predstavlja idealnu priliku za sticanje novih prijatelja, upoznavanje različitih kultura i iskustvo koje će se pamtiti cijelog života.

Ako ste ikada poželjeli da zamislite 2000 studenata pet dana zajedno na jednom mjestu, kako se dobro provode 24 sata dnevno, takmičeći se u nauci, navijajući na utakmicama za svoje fakultete, zabavljajući se skoro bez sna, onda možda imate dobru predstavu o Elektrijadi. Teško je opisati to jedinstveno iskustvo, ali je sigurno da je vrijedno doživjeti.

Više informacija možete potražiti ovdje.