Top pet instagram profila s najviše followera na svijetu

Tko danas ne leti za sakupljanjem pratilaca na Instagramu? Ali, nebitno koliko se trudili ovih pet profila, s preko 150 miliona pratilaca je nemoguće stići.


5. Peto mjesto pripalo je Seleni Gomez

Redovito se pojavljuje i na listi zvijezda sa najviše lajkova po objavi. Na njenom računu uobičajeni su fabulozni selfiji, fotografije s prijatelja, ali njen profil, koji broji 178 miliona pratitelja uključuje i poneku političku objavu o pravima žena.

4. Dwayne “The Rock” Johnson nalazi se na četvrtom mjestu

Jedini i hrvač, ali i glumac u najboljih 5 je Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Zvijezda WWE-a i sada svjetski poznata ličnost filmskog platna broji 185 miliona pratitelja. Na njegovom računu nema puno iznenađenja, većinom su to kratki uvidi u proces snimanja njegovih filmova, njegove slike u teretani i postovi o porodici.

3. Pri vrhu se nalazi i Ariana Grande

Globalna zvijezda i vrlo popularna pjevačica među adolescentima Ariana Grande odlično kotira na listi najzanimljivijih Instagram profila, s obzirom da broji 188 miliona pratitelja.

2. Najpraćeniji čovjek na Instagramu je Cristiano Ronaldo

Kako red i biva, najpoznatiji fudbaler u stvarnosti, najzanimljivija je osoba i online. Napadač Juventusa i kapiten Portugala broji nevjerovatnih 221 miliona followera, što ga čini prvom osobom koja je prešla brojku od 200 miliona. Njegov profil se sastoji od mnoštva porodičnih fotografija, snimki njegovih vještina u nogometu, te uživanja u raskošnom životu.

1. Najpraćeniji profil na Instagramu je, nećete vjerovati, Instagram

Konačno, profil koji broji preko 300 miliona pratilaca, je Instagramov profil, na kom prikazuju najbolje i najzanimljivije ljude i trendove, ali ujedno promovišu i vlastiti IGTV sadržaj. Pomalo čudno, ali ipak java, Instagramov profil na istoimenoj mreži broji 351 miliona pratitelja.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

Ajla Bašić

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".
X