Top pet instagram profila s najviše followera na svijetu

Tko danas ne leti za sakupljanjem pratilaca na Instagramu? Ali, nebitno koliko se trudili ovih pet profila, s preko 150 miliona pratilaca je nemoguće stići.


5. Peto mjesto pripalo je Seleni Gomez

Advertisements

Redovito se pojavljuje i na listi zvijezda sa najviše lajkova po objavi. Na njenom računu uobičajeni su fabulozni selfiji, fotografije s prijatelja, ali njen profil, koji broji 178 miliona pratitelja uključuje i poneku političku objavu o pravima žena.

4. Dwayne “The Rock” Johnson nalazi se na četvrtom mjestu

Jedini i hrvač, ali i glumac u najboljih 5 je Dwayne ‘The Rock’ Johnson. Zvijezda WWE-a i sada svjetski poznata ličnost filmskog platna broji 185 miliona pratitelja. Na njegovom računu nema puno iznenađenja, većinom su to kratki uvidi u proces snimanja njegovih filmova, njegove slike u teretani i postovi o porodici.

3. Pri vrhu se nalazi i Ariana Grande

Globalna zvijezda i vrlo popularna pjevačica među adolescentima Ariana Grande odlično kotira na listi najzanimljivijih Instagram profila, s obzirom da broji 188 miliona pratitelja.

Advertisements

2. Najpraćeniji čovjek na Instagramu je Cristiano Ronaldo

Kako red i biva, najpoznatiji fudbaler u stvarnosti, najzanimljivija je osoba i online. Napadač Juventusa i kapiten Portugala broji nevjerovatnih 221 miliona followera, što ga čini prvom osobom koja je prešla brojku od 200 miliona. Njegov profil se sastoji od mnoštva porodičnih fotografija, snimki njegovih vještina u nogometu, te uživanja u raskošnom životu.

1. Najpraćeniji profil na Instagramu je, nećete vjerovati, Instagram

Konačno, profil koji broji preko 300 miliona pratilaca, je Instagramov profil, na kom prikazuju najbolje i najzanimljivije ljude i trendove, ali ujedno promovišu i vlastiti IGTV sadržaj. Pomalo čudno, ali ipak java, Instagramov profil na istoimenoj mreži broji 351 miliona pratitelja.