Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

To je bio povod današnjeg radnog sastanka koji je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović održao sa predstavnicima firmi Intral BH d.o.o., Elektro agent d.o.o. Tuzla, Bosit Industry d.o.o. Tuzla, Lafat komerc d.o.o., te sa Udruženjem za regionalni razvoj NERDA.

Cilj projekta je poticaj za zapošljavanje u oblastima metalske, obućarske i prehrambene proizvodnje, kao i zapošljavanje u oblasti turizma i informacionih tehnologija.

Ukupna vrijednost projekta je četiri miliona eura, od kojih su tri miliona eura namijenjena za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u BiH.

– Kreirat ćemo dobar projekt, kako bismo se ozbiljnošću i trudom izborili za što veći iznos sredstava iz ovog fonda. Naš strateški cilj je povećanje broja zaposlenih i dostizanje stope zaposlenosti u Tuzli od 70 posto, izjavio je Imamović, saopšteno je iz Grada Tuzle.

(AKTA)

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.