TK: Za poticaj zapošljavanja 3 miliona eura bespovratnih sredstava

Gradska uprava Tuzla, privredni subjekti, Udruženje za regionalni razvoj NERDA, Zavod za zapošljavanje i srednje škole Tuzle pripremaju se da apliciraju na javni poziv Međunarodne organizacije rada ILO – Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH.


Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

To je bio povod današnjeg radnog sastanka koji je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović održao sa predstavnicima firmi Intral BH d.o.o., Elektro agent d.o.o. Tuzla, Bosit Industry d.o.o. Tuzla, Lafat komerc d.o.o., te sa Udruženjem za regionalni razvoj NERDA.

Advertisements

Cilj projekta je poticaj za zapošljavanje u oblastima metalske, obućarske i prehrambene proizvodnje, kao i zapošljavanje u oblasti turizma i informacionih tehnologija.

Ukupna vrijednost projekta je četiri miliona eura, od kojih su tri miliona eura namijenjena za dodjelu bespovratnih sredstava lokalnim zajednicama u BiH.

Advertisements

– Kreirat ćemo dobar projekt, kako bismo se ozbiljnošću i trudom izborili za što veći iznos sredstava iz ovog fonda. Naš strateški cilj je povećanje broja zaposlenih i dostizanje stope zaposlenosti u Tuzli od 70 posto, izjavio je Imamović, saopšteno je iz Grada Tuzle.

(AKTA)