Tipovi studenata koje ćete sresti na svakom fakultetu

Svakodnevni odlasci na fakultet znaju biti mukotrpni zbog određenih ljudi koji vas iznerviraju čim ih vidite. Niste jedini. Možda i vi svojom pojavom nekoga iritirate. Saznajte kakvi tipovi studenata postoje i među njima pronađite svoje kolege, a možda čak i sebe.


„Štreber“ tip

Advertisements

Takve viđamo od prvog razreda osnovne škole pa sve do dana današnjeg. Uvijek sve zna, a kao što Sheldon Cooper iz popularne serije “The big bang theory” ima svoje mjesto na kauču, tako i Štreber ima svoje mjesto u sali za predavanja – prvi red, dvije klupe lijevo od sredine kako bi bio što bliže profesoru/profesorici. Nadopunjuje profesore tako što im dovršava rečenice, a kolegije kolokvira i prije nego što završi uvodno predavanje. Ako neki pojam kojim slučajem ne zna, nakon predavanja će ljubazno zamoliti profesore da mu preporuče literaturu kako bi taj pojam doktorirao do idućeg predavanja.

„Klimač“ tip

Dok slušate predavanja, pogledajte osobu do Štrebera i vidjet ćete studenta koji bjesomučno klima glavom na svaku riječ profesora. On ne zna toliko kao kolega Štreber, ali svojim se klimanjem i odobravanjem uz fejk osmijeh nekako provlači, pa i on kolokvira prije no što završi uvodno predavanje. Klimač će, ako treba, (baš kao i Juda) izdati svakoga koga treba za 30 zlatnika (ECTS bodova).

„Ko su ovi?“ tip

Koliko su puta profesori prozvali nekoga koga niko nije čuo ni vidio? Nakon što čuju njihova imena svi imaju WTF pogled, a kako vrijeme prolazi počinju se smijati i profesori koji ih prozivaju. Postoji i podgrupa tih tipova, a to su oni koji vas natjeraju da povjerujete kako je moguće uskrsnuti, i to zato što se pojave na predzadnjem predavanju čudeći se kako nemaju pravo na potpis. Vrlo je vjerojatno da je to i zadnji put da ste ih vidjeli na fakultetu.

„2 u 1“ tip

Zaljubljeni parovi. Da, baš oni zbog kojih vam prisjedne jutarnja kava. Ne idu jedno bez drugog. Dolaze u istoj vrećici. Prva asocijacija nakon što vidite jednog jest: „A gdje je…?“

„Moram skupit sve!“ tip

Ash Ketchum svakog faksa. Kolegice su Pokemoni koje želi skupiti; baca ulete (Pokémon-lopte) svakoj, ali ona koja na kraju padne je u alkoholnoj komi i posljednjim trzajima pokušava ga maknuti od sebe… Ali naš Ash napokon je skupio prvog Pokemona, i to nakon 125. pokušaja. Ako vas zanima ime neke brucošice, Ash ih je sve skupio na Fejsu – tako da slobodno upitajte kolegu za savjet.

Advertisements

„Sex i grad djevojke“ tip

Da, da, da… nažalost. One pokušavaju živjeti život one kovrdžave blogerice Carrie iz New Yorka i čekaju svog Facu. Vrlo vjerojatno svaku večer prije faksa imaju detaljne dogovore o tome šta sutra obući i kakvu frizuru napraviti (da jedna slučajno ne bi došla različita od drugih). Ako u ekipi nema plavuše, onda to ipak nije to. Uglavnom sjede na rubovima redova i ne odvajaju se. Ako nemaju kandžice umjesto noktiju ili ako maska za mobitel nije Barbie-boje, onda znajte da sa Sex i gradom ipak nešto nije u redu. A ako vas stvarno zanima kakvi su im noktići i maskice, vi ste „Moram skupit sve!“ tip.

„Sportaš“ tip

Taj živi sport, mašta o reprezentaciji, nosi trenerke i air-maxice. Sve o čemu zna pričati je sport, a imate osjećaj da je s Cristianom Ronaldom najbolji prijatelj. Ako ga je prošla faza življenja sportskog života, onda nailazite na studenta koji svakodnevno objavljuje slike s drugarima iz noćnih klubova, koji vas ubija pričom kako mu je povreda koljena upropastila karijeru, pa je morao upisati fakultet.

„Zamišljeni umjetnik/filozof“ tip

Đorđe Balašević i Gibonni svakog fakulteta. Malo priča, uvijek je tu negdje, gleda u daljinu dok puši cigaretu, progovara tek kada ga netko udari po leđima i pita „Šta ima?“. Odgovori su uglavnom oni o besmislu života, fakulteta, društva, ljubavi, obitelji, međusobne komunikacije. Ako ste dobre volje, nemojte mu se približavati bliže od dva metra jer će se naći još pokoji dan u godini kad ćete si poželjeti oduzeti život.

„Iritantno simpatičan“ lik

Sa svima su si dobri, a s njima niko nije dobar. Spremni svima pomoći čak i kada pomoć nije potrebna. Od tada ste najbolji prijatelji i postajete dio njihova života. Danas ste s njima na kafi, sutra ste braća i sestre na Fejsu, a prekosutra ste s njima u sekti. Gubite sve dosadašnje prijatelje zbog pomoći na kolokviju ili zadatku na seminaru. S profesorima su još prisniji.

„Samoprozvani komičar“ lik

Taj je uvijek spreman za šalu. Šalu koja je samo njemu smiješna. Njegov život je vrhunac smijeha i uživate slušati njegove smiješne događaje. I uvijek tražite još. Kada krene s vicevima o Muji i Hasi padate na pod, gušite se od manjka kisika, zovete hitnu da vam pomogne doći do svijesti… A sve to zbog njegovih fora iz ’76. Ovaj tip studenta ima još dvije podgrupe: (1) ženska verzija, a to znači da ćete znati svaku rečenicu iz kolumne komičarke Andree Andrassy; (2) seljačina lik koji baca fore smiješne samo njemu, no ponekad i vama (ali uglavnom su degutantne i svima osim njemu je neugodno). Najdraže su mu one da je ženama mjesto u kuhinji.